logo3

KИКОВИЋ: ПОД ХИТНО ДА ПУСТИТЕ ВЛАДИКУ ЈОАНИКИЈА И СВЕШТЕНИКЕ ИЗ МИЛОВОГ КАЗАМАТА

KИКОВИЋ: ПОД ХИТНО ДА ПУСТИТЕ ВЛАДИКУ ЈОАНИКИЈА И СВЕШТЕНИКЕ ИЗ МИЛОВОГ КАЗАМАТА

                 Горан Киковић, Јоаникије Мићовић

Мрежа српских невладиних организација Васојевића и Лимске долине ''Српсака народна одбрана '' огласила се саопштењем за јавност поводом хапшења епископа Будимљанско-никшићког господина Јоаникија и свештенства Ерархије Будимљанско-никшићке.

Како је записао наш мудри владика Његош ''"Коме закон у топузу лежи, трагови му смрде нечовјештвом." Тако је и данас у време такозваног председника Црне Горе Мила Ђукановића,који хапси српске владике и свештенике и хоће још више да подели и овако подељену Црну Гору. Хапшење владике у земљи која хрли да иде у Европу је фашистички атак на цивилизацијску тековину – ''слободу вероисповести''. Ово делује као да је Мило Ђукановић отпочео "Кристалну ноћ" и жели да похапси све оне који не мисле његовом главом. У Црној Гори се све ради да се уништи све што има префикс "српско". Пре свега на удару је вера и понос Његошевске и Светосавске Црне Горе.

Ми у савезу удружења ''Српска народна одбрана '',захтевамо од ове однарођене власти да под хитно пусте нашег утамниченог владику Јоаникија који је ''ни крив ни дужан'' заточен у Миловом казамату.

Захтевамо и од државе Србије да прекине дипломатске односе са Црном Гором и да јој скрене пажњу да се не смеју хапсити владика,свештеници и да се престане са прогоном Српске православне цркве у Црној Гори.-каже се у саопштењу којег је потписао председник Мрежа српских невладиних организација Васојевића и Лимске долине ''Српска народна одбрана '', Горан Киковић.

Фотографија корисника Горан С. Киковић