logo3

ЦРНОГОРСКА ВЛАСТ ОКРЕНУЛА ЛЕЂА АНДРИЈЕВИЦИ

milutin-đerković,-gj

 

ЦРНОГОРСКА ВЛАСТ ОКРЕНУЛА ЛЕЂА АНДРИЈЕВИЦИ

Мјештани андријевичких села оцијенили су да је крајње неприхватљиво што држава не придаје више пажње одржавању регионалног пута Андријевица – Матешево преко Трешњевика и Бара Краљских. Истакли су да се ова саобраћајница налази у крајње лошем стању и да обилује бројним оштећењима која годинама нико не покушава да санира на одговарајући начин. Они апелују на андлежне да предузму мјере и санирају оштећења како би се овом дионицом саобраћало несметано и без бојазни од могућих незгода.

-Крајње је недопустиво да држава и надлежни органи не чине ништа да обезбиједе адекватну проходност пута који од Андријевице, преко Краља и Трешњевика, води према Колашину. Сви знају да је то за становнике Васојевића једина и најкраћа алтернативна саобраћајница према Подгорици, јер од Андријевицер до Матешева има свега 36 километара. То је заиста непримјерено понашање оних који воде рачуна о безбједности саобраћаја и путној мрежи у Црној Гори. Послије свега добија се утисак да се то намјерно ради како би се подручје Васојевића што више удаљило од свих значајних саобраћајних токова и како би се значај пута преко Трешњевика потпуно минимизирао – сматра предсједник Мјесне заједнице Краље Милутин Ђурковић.

Мјештани истичу да је ова саобраћајница додатно оштећена приликом изградње аутопута.

- Кад се крене од Матешева према Трешњевику наилази се на велике рупе и кратере на самом коловозу. Та оштећења су у великој мјери изазвали и тешки камиони који превозе материјал за изградњу аутопута. На појединим мјестима више и нема асфалта. То је ужасна слика, која нажалост не додирује званичнике који причају да сјевер Црне Горе иде развојним путем – наводе мјештани, подсјећајући да је поменути пут изграђен још прије сто десет година.

Они наглашавају да актуелна власт у протеклом периоду није урадила ништа значајно што би допринијело да се расположиви ресурси сјевера ставе у потпуни функцију. Истиче да пут преко Трешњевика јасно указује да су државни органи потпуно затајали кад је у питању унапређење саобраћајне повезаности сјевера Црне Горе са већим центрима у региону.

- Пут преко Трешњевика се током зиме слабо чисти, тако да је често непроходан. Чудим се да надлежни нијесу схватити да саобраћајница од Андријевице преко Краља и даље према Лијевој Ријеци треба да фунционише током читаве године, јер смо свједоци да пут кроз Платије није увијек ни безбједан ни проходан. Они треба да знају да су некада мјештани лопатама у зимском периоду одржавали проходност овога пута, а данас је он, и поред моћне механизације, практично постао неупотребљив - наводи мјештаним Коњуха Милета Ђерковић.

Слика може да садржи: 1 особа, стоји, брада, дрво и на отвореном