logo3

ФОРМИРАНИ ЖИРИЈИ ЗА ДОДЈЕЛУ ''ВИДОВДАНСКИХ НАГРАДА'', У 2020. ГОДИНИ

ФОРМИРАНИ ЖИРИЈИ ЗА ДОДЈЕЛУ ''ВИДОВДАНСКИХ НАГРАДА'', 2020.

'' Награда Радомир П. Губеринић''

Удружење ратних добровољаца 1912-1918. њихових потомака и поштовалаца Беране и часопис ''Глас Холмије'' од 2013. године успоставили су завичајну Награду за публицистички рад и истраживање из историје Српског народа са територије Васојевића коју додјељују истакнутим појединцима који су са простора Васојевића а, који објављују дјела која афирмишу овај крај. Награда носи назив - ''Радомир П. Губеринић'' – до сада су је примили: за 2013. годину публициста и новинар Вукосав Вуле Ракетић, за књигу ''Хероина великог срца'', која говори о животу и раду Дивне Вековић; за 2014. књижевник Бранислав Оташевић, за књигу ''Милован Ђилас-скица за портрете'', за 2015. годину историчар Горан Киковић, за књигу ''Преци и Потомци'' – монографија Удружења ратних добровољаца 1912-1918. њихових потомака и поштовалаца Беране, за 2016. годину генерал др Лука Кастратовић, за књигу ''Сердари, војводе и генерали из Васојевић'', за 2017. годину проф. др Марко Кнежевић, за књигу ''Велика и Новшиће'', за 2018. годину академик професор доктор Јован Бабовић за књигу ''Од Комова до Српске Атине''. И ове године жири је донио одлуку да она буде додијељена професору доктору Славољубу Ђукићу за 2019. годину за књигу ''Васојевић свој на своме – навијек и амин''

Овогодишњи жири за додјелу награде ''Радомир П. Губеринић'',чине: Историчар Горан Киковић,предсједник и чланови: проф. др Славољуб Ђукић и проф. др Марко Кнежевић

Kњижевна награда ''Ратко Делетић''

Часопис ''Глас Холмије'' је 2017.успоставио књижевну награду ''Ратко Делетић''.

Награду за 2017.годину добио је пјесник Драгомир Дале Ћулафић, за 2018. Пјесник и новинар Дарко Јововић, док је за 2019. годину награда припала пјеснику и књижевнику Радомиру Стојановићу.

Састав жирија је следећи: предсједник жирија Давид Лалић,пјесник и чланови: Милан Мане Цимбаљевић и Жарко Бојић.

Награда ''Лазарево Слово''

Удружење Српских књижевника у отаџбини и расијању са сједиштем у Андријевици је од 2018. установило награду ''Лазарево слово'', које је за 2018. године додијељено историчару Горану Киковићу а за 2019.годину проф.др Драгомиру Кићовићу.

Удружења Српских књижевника у отаџбини и расејању која носи назив ''Лазарево слово'',именовао је жири у саставу:Бранислав Оташевић,предсједник и чланови: Миличко Трифуновић и Михаило Микан Перовић.

Награде ће се уручити на Видовданским свечаностима 2020.године.

Фотографија корисника Горан С. Киковић

Фотографија корисника Горан С. Киковић

Фотографија корисника Горан С. Киковић