logo3

У БЕРАНАМА ОДАТА ПОЧАСТ ПАЛИМ БОРЦИМА РАТОВА ОД 1990. ДО 1999.ГОДИНЕ

У БЕРАНАМА ОДАТА ПОЧАСТ ПАЛИМ БОРЦИМА РАТОВА ОД 1990.

Делегација Удружења бораца ратова 1990–1999. године на челу са предсједником Савом Вучетићем, као и представници политичких организација и локалне самоуправе, чланови породица палих бораца и грађана, положила је 24.мата 2021.године вијенац на спомен обиљежју код зграде Општине Беране, у знак сјећања на погинуле борце, као и поводом 22. године од почетка НАТО бомбардовања Савезне републике Југославије (СРЈ).

Присутнима се обратио предсједник Удружења бораца ратова од 1990-1999. Саво Вучетић, који је подсјетио да ово удружење од 2006. године, када је подигнут споменик, сваке године обиљежава овај датум и одаје почаст палим борцима ратова деведесетих.

“Породице страдалих и нас борце највише боли то што претходни режим дуги низ година није уважио жртве и обратио се њиховим унесрећеним породицама. Никада се нико из Владе није удостојио да обиђе породице погинулих и повријеђених на Мурини, као и свих погинулих бораца ратова од 1990–1999. године, и пита их како су њихова ђеца, школују ли се и да ли имају кров над главом”, казао је Вучетић.

Он се нада да ће нова власт имати више слуха и повести више рачуна о породицама погинулих бораца и борцима који су се одазвали тада позиву на одбрану земље.

Палим борцима Берана 1990-1999. године, између осталих, поклонили су се в.д. предсједника општине Беране Марко Лалевић, предсједник СО Беране Новица Обрадовић, као и представници одређених коалиције ''Здраво Беране'' и Демократа и других политичких партија и грађани и чланови породица.