logo3

УДРУЖЕЊЕ РАТНИХ ДОБРОВОЉАЦА 1912-1918. ОБИЉЕЖИЛО 87. ГОДИНА УСПЈЕШНОГ РАДА

УДРУЖЕЊЕ РАТНИХ ДОБРОВОЉАЦА 1912-1918. ОБИЉЕЖИЛО 87. ГОДИНА УСПЈЕШНОГ РАДА

Афирмишу јунаке, битке и догађаје

Посјетом споменику крај манастира Ђурђеви Ступови Трифуну Вуковићу Бабовићу, јунаку из балканских и Првог свјетског рата, и погинулим ратницима Доњовасојевићке бригаде 1912. године на Штедиму, делегација беранског Удружења ратних добровољаца. Пригодну бесједу о историјату и раду удружења одржао је његов предсједник Миличко Трифуновић, рекавши да је оно настало као израз оданости онима који су узидали своје кости у слободу коју данас уживамо, те да удружење поштује и обиљежава све датуме и личности од Косовског боја до данашњих дана.

''Удружење афирмише заборављене догађаје, битке и јунаке беранског краја и Васојевића˘ и тиме отрже од заборава нашу славну прошлост, зарад будућности наших потомака, о чему свједочи и овај дан. Јер, онај народ који заборавља своју прошлост неће имати будућност'' – нагласио је Трифуновић.

Почасни предсједник Удружења Горан Киковић нагласио је да ова организација последњих година ради веома успјешно, иако је лишена помоћи надлежних институција.

Циљ постојања удружења јесте да окупља потомке и поштоваоце ратних добровољаца ради његовања славних слободарских традиција добровољачког покрета, слоге, развијања патриотских осјећања, чувања духовних вриједности и културних добара српског народа'' – каже Киковић.

 

    •