logo3

УДРУЖЕЊЕ „КЛУБ ВЕЛИКА“ УСПЈЕШНО РЕАЛИЗУЈЕ ПЛАНИРАНЕ АКТИВНОСТИ И ИНТЕРНЕТ ЕМИСИЈЕ

УДРУЖЕЊЕ „КЛУБ ВЕЛИКА“ УСПЈЕШНО РЕАЛИЗУЈЕ ПЛАНИРАНЕ АКТИВНОСТИ И ИНТЕРНЕТ ЕМИСИЈЕ

У Величкој библиотеци 10.000 наслова

Из Невладиног удружења „Клуб Велика“ тврде да своје амбициозне програмске активности успјешно остварују и у времену разних ограничења изазваних епидемијом вируса корона. Наводе да је овог мјесеца настављено емитовање емисија „Да се видимо – уживо из Величке библиотеке“, које се могу пратити на интернету. Емисије се реализују у склопу лани започетог пројекта „Веб студио – да се видимо (уживо)“, који подржавају подгоричка компанија М-тел, београдска „Информатика“ и Министарство културе Србије.

-Емисија „Да се видимо“ промотивно се емитује понеђељком и петком. До сада су у њој представљена ђела професора и писаца из Велике Мирка Симоновића и Ратомира Јокића, пјесникиње и издавача Соње Живаљевић и новинара Гојка Кнежевића, а наредни разговор планиран је са Милуном Томовићем, резбаром, пјесником, сликаром и узорним пољопривредником из Горње Ржанице – наводе из НВУ „Клуб Велика“.

Наглашавају да се у емисијама из Величке библиотеке са компетентним људима разматрају и теме из разних области од интереса за развој Велике и других села муринског дијела Горњег Полимља и плавске општине. Кажу да се значајна пажња поклања представљању књига о Велици и ауторима из тог подчакорског села. Величани, како наглашавају, не заборављају ни своје невине жртве, страдале у геноциду, који су у овом и сусједним селима 28. јула 1944. године починиле злогласне нацистичке СС јединице „Принц Еуген“ и „Скендербег“. Подсјећају да је у склопу тих активности, стручни тим, како каже његов руководилац Љубиша Пауновић, успоставио сарадњу са релевантним међународним факторима и истраживачима. НВУ „Клуб Велика“ основало је 2014. године Величку библиотеку, а њен фонд је већ премашио 10.000 наслова по чему је то највећа сеоска библиотека у Црној Гори.

Д.Ј.

Слика може да садржи: кућа, биљка, дрво, планина, небо, трава, на отвореном и природа