logo3

СТАНОВНИЦИ ШТИТАРСКОГ КРАЈА ТРАЖЕ ДА СЕ УСПОСТАВИ ОРГАНИЗОВАН ПРЕВОЗ ЂАКА

МЈЕШТАНИ ВИШЕ БЕРАНСКИХ СЕЛА ШТИТАРСКОГ КРАЈА ТРАЖЕ ДА СЕ УСПОСТАВИ ОРГАНИЗОВАН ПРЕВОЗ ЂАКА

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

 

Општина и Влада да пронађу рјешење

Једно од беранских села без јавног превоза

Принуђени смо да дјецу испишемо из школа, јер нијесмо у стању да сами ријешимо овај проблем, а наша села удаљена су од Берана око 20 километара,истичу мјештани.

Мјештани беранских села Бубање, Штитари, Црвљевине, Крље, Лукавица и Рујишта поново су јуче запријетили да ће своју дјецу исписати из школе уколико надлежне институције не успоставе организовани превоз ученика на овом подручју.

Њихова најновија реакција услиједила је након што се Министарство просвјете огласило ненадлежним за организовање јавног превоза на територији општине Беране.

- Тражимо да Општина Беране и надлежно министарство просвјете пронађу заједнички језик и изнађу рјешење на основу ког би наша дјеца имала организован превоз до школе у Штитарима. Уз то, тражимо да се обезбиједи и превоз средњошколаца до школа у Беранама гдје похађају наставу. Уколико то не ураде ми смо принуђени да дјецу испишемо из школа, јер нијесмо у стању да сами ријешимо овај проблем, с обзиром да су наша села удаљена од Берана на око двадесетак километара. Понављамо да се овај проблем може ријешити дотирањем трошкова превознику који је 18 година вршио превоз путника на овом подручју или ангажовањем посебног возила за превоз ђака – истакли су мјештани.

Подсјетили су да из поменути села 12 средњошколаца похађа наставу у Беранама, док 28 основаца иду у мјесну школу у Штитарима. Мјештани су истакли да на ово подручју обитава преко 300 домаћинстава.

Д.Ј.''ДАН''