logo3

СВЕ ВИШЕ МЛАДИХ У РЕДОВЕ СРПСКЕ НАРОДНЕ ОДБРАНЕ ВАСОЈЕВИЋА И ЛИМСКЕ ДОЛИНЕ КОЈА СЕ ОЗБИЉНО ПРИПРЕМА ЗА ПОПИС СТАНОВНИШТВА ТОКОМ НАРЕДНЕ 2021.ГОДИНЕ

СВЕ ВИШЕ МЛАДИХ У РЕДОВЕ СРПСКЕ НАРОДНЕ ОДБРАНЕ ВАСОЈЕВИЋА И ЛИМСКЕ ДОЛИНЕ КОЈА  СЕ ОЗБИЉНО ПРИПРЕМА ЗА ПОПИС СТАНОВНИШТВА ТОКОМ НАРЕДНЕ 2021.ГОДИНЕ

Дана 11.децембра 2020.године у Беранама је предсједник Српске народне одбране Васојевића и Лимске долине Горан Киковић, разговарао са младим српским активистима Бојаном Асановићем и Батрићем Премовићем, који су од данас нови чланови мреже српских невладиних удружења "Српска народна одбрана Васојевића и Лимске долине".

Горан Киковић је истако овом приликом да се у наше редове активира све више младих људи који у нама препознају праве организације за очување српске историје, традиције и културе на простору Полимља. Прије неколико дана именовали смо младог српског активисту и спортисту Тома Оташевића, за предсједника удружења ратних добровољаца за Мурину,што нас охрабрује и даје нам снагу да наставимо и у наредном периоду са подмлађивањем наших редова.

Киковић  је овом приликом казао да ће се у оквиру савеза удружења ''Српске народне одбране Васојевића и Лимске долине'', ускоро формирати  клуб младих, који ће радити на јачању поменуте мреже.

-Све нам је ово потребно јер се  ми  озбиљно спремамо око престојећег пописа становништва који је много значајан за српски народ у Црној Гори.-истакао је том приликом у разговору са младим српским активистима и интелектуалцима-казао је  Киковић,који је истакао да је одушевљен што се млади активирају око овако значајних тема које су битне за Србе у Полимљу и Васојевићима.

Разлоге због којих су приступили овом савезу овом приликом је изнио Бојан Асановић.Он казао су у овом савезу јер се у протеклом период показао као истински бранич српске приче на овом простору. Ми смо препознали у вама препознали патриотску причу и  увидјели смо истински рад на очувању историје и традиције нашег народа. Овдје прије свега мислимо и кроз рад часописа ''Глас Холмије'', који се све више чита међу младим људима.Ми ћемо у сада наш савез удружења  ''Српске народне одбране Васојевића и Лимске долине'' укључити што више младих људи.

-Радићемо што најбоље знамо да и млади људи његују историју наших славних предака, који су дали све, па и живот за одбрану српства, слободе Васојевића и Црне Горе.-казао је у разговору Асановић.

Разговору је присуствовао Драгослав Вукићевић,секретар младих Удружења ратних добровољаца Беране

Слика може да садржи: Бојан Асановић, Горан С. Киковић и Батрић Премовић, људи стоје и у затвореном

 С лијева надесно: Бојан Асановић, Горан Киковић и Батрић Премовић