logo3

СИНИША ПЕТРИЋ НАЈБОЉИ МЛАДИ СРПСКИ ГУСЛАР ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ

СИНИША ПЕТРИЋ ИЗ БЕРАНА ОСВОЈИО ДРУГО МЈЕСТО НА ФЕСТИВАЛУ МЛАДИХ СРПСКИХ ГУСЛАРА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

ПЕТРИЋ НАЈБОЉИ МЛАДИ ГУСЛАР ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Он је предходно на ревијалном такмичењу младих гуслара одржаном 28. јуна 2019.у Подгорици освојио прво мјесто.Прво мјесто освојио је Мидо Тодоровић из Подгорице, друго Синиша Петрић, из Берана а треће Митар Вишњић, из Требиња.

Фестивал младих српских гуслара Србије,Црне Горе и Републике Српске одржан је 6.септембра 2019. године у Источном Сарајеву домаћин је било Гусларско Друштво ''Филип Вишњић'' из Источног Сарајева.Како нам је овом приликом специјално за Глас Холмије саопштио млади српски гуслар Синиша Петрић.На поменутом савезном фестивалу учествовало је 25 младих српских гуслара из Србије,Црне Горе и Републике Српске.

Синиша Петрић је рођен 20. јануара 2004. у Беранама од оца Рада и мајке Маре, дјевојачко Шћекић. Завршио је Основну школу ''Вук Караџић'' у Беранама. Живи у Беранселу код Берана. Први пут је учествовао у Горњем Заостру на Народном сабору 2016. Два пута у Мурини учествовао на гусларским вечерима и у Заостру такође и у Беранама 14. октобра 2017. на ''Данима сјећања на српске јунаке и добровољце'' у Центру за културу и на другим манифестацијама које организује савез удружења Српска народна одбрана Васојевића и лимске долине. Синиша Петрић je у друштву врхунских народних гусара из Црне Горе и Србије 15. фебруара 2016. наступао у Беранама поводом прославе Дана државности Србије, тада су такође наступали Властимир Бараћ, Жељко Бугарин, Драгомир Перовић, Вујадин Добрашиновић, Милоје Бугарин и Боривоје Делетић. Синиша је још од малих ногу имао амбиције да гусла и да пјева епске пјесме и тај му се сан остварио да буде гуслар. Гуслањем се у породици Петрић поред Синише бави и његов седамнаестогодишњи брат Стефан. Учествовао је на многим културним манифестацијама широм Србије, Републике Српске и Црне Горе.Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Синиша је на ревији које је организовао Саваз гуслара ''Душаново Царство'' на Видовдан 2019. освојио прво мјесто. Ово је прилика да му искрено честитамо!

Прилог припремио Горан Киковић