logo3

РАДОЈЕ МИШКОВИ ''ГЛАС ХОЛМИЈЕ ЈЕ ВЈЕРНИ ТУМАЧ САВРЕМЕНИХ ДРУШТВЕНИХ ТЕМА''

РАДОЈЕ МИШКОВИЋ,ПЈЕСНИК ИЗ ВАСОЈЕВИЋА О ЧАСОПИСУ ГЛАС ХОЛМИЈЕ КАЖЕ ОВО: ГЛАС ХОЛМИЈЕ ЈЕ ВЈЕРНИ ХРОНИЧАР И ТУМАЧ САВРЕМЕНИХ ДРУШТВЕНИХ ТЕМА И ПРОБЛЕМА

''Глас Холмије'' се, заправо, за ових осам година излажења и кроз ''свега'' 40 бројева наметнуо не само као поштовалац васојевићких и црногорских историјских вриједности, него и вјерни хроничар и тумач савремених друштвених тема и дилема. Подсјећањем на њих и одговорном презентацијом аутентичних историјских докумената, часопис на најбољи начин разобличава фалсификате разноразних школованих и иних историчара, који би да Црну Гору и Васојевиће измјесте из свог темеља.

Помно пратим ГЛАС ХОЛМИЈЕ од његовог првог броја. Чак сам постао, на неки начин, завистан од њега, тако да једва чекам да се појави нови број, јер знам да ћу наћи прегршт извјештаја о догађањима у мојем завичају и о раду вриједних српских неимара на челу са перјаницом Гораном Киковићем. Упркос томе што ништа није савршено, овај часопис нуди право богатство прилога - од вијести из Васојевића и Лимске долине до литерарних узлета, тако да задовољава све предјеле моје душе, а вјерујем и укусе разних нивоа читалаца.

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић