logo3

Радован Обрадовић ''МИ СМО ЉУДИ СА ИДЕНТИТЕТОМ А НЕ СТОКА! ''

МОЈ СТАВ -БЕЗ ПРЕТЕНЗИЈЕ ЗА НАМЕТАЊЕ БИЛО КОМЕ 

МИ СМО ЉУДИ СА ИДЕНТИТЕТОМ А НЕ СТОКА!

Пише Радован Обрадовић

На ово о чему пишем подстакла ме је јутрошња информација у средствима јавног информисања Црне Горе.

О чему се ради?

Наиме, схватио сам да је потекао предлог да се на предстојећем Попису становништва Црне Горе, избаце рубрике: националности, вјероисповијести и језик.

Ја нијесам искључив у својим ставовима, у смислу да их намеће другима, јер јако пажљиво слушам и уважавам саговорнике другачијих ставова, мишљења, погледа и схватања.

То сматрам исправним код мене, али имам своје ставове и принципе, изграђене на историјским чињеницама, искуствима пренесеним "с кољена на кољено" и кроз породично "стабло" предака.

Неке одеднице БИЋА ЉУДСКОГ нијесу за "од данас до сјутра"...!!!

Опасне су теорије глобализма, наспрам суверенизма који омогућава да свака држава самостално уређује унутрашње односе, и да сви народи у државама на слободан начин одлучују о свим питањима, без наметања са стране, о било чему и од било кога!

Човјек се може одрећи много чега:новца, некретнине, па и жене и ђетета, али се не може одрећи прађеда, ђеда, бабе, прабабе (својих коријена), то јест СВОГ НАЦИОНАЛНОГ ИДЕНТИТЕТА!!!

Слушам јутрос ту медијску информацију о брисању људског идентитета, коју сматрам највећом људском глупошћу, која је вјероватно "потекла" из глава оних који, прије свега мало знају о својим коријенима, а о туђим и да не говорим.

Невјероватно је избацити на следећем Попису становништва у Црној Гори три основне одреднице људског бића:

1.НАЦИОНАЛНОСТ, 2.ВЈЕРОИСПОВИЈЕСТ И

3.ЈЕЗИК.

Ако то "прође", Попис становништва се може слободно "преиначити" у Попис стоке, јер стока нема те одреднице. Стока не зна шта је националност, не иде у цркве, џамије и друге вјерске богомоље. Додуше угонили су је у цркве и манастире послије Другог свјетског рата, они који су те светиње рушили и скрнавили, нарочито у Црној Гори "убијајући Бога" у народу.

Ако то "прође" и прихвати се за форму пописивачког листа поново ће народ изићи на улице, у још дужим КОЛОНАМА ЛИТИЈА, јер неће дозволити да буде СТОКА, која муче, блеји, рже, квичи... већ ће се борити да очува ЈЕЗИК ГОВОРА...

И на крају да подсетим све оне који "лутају" и не знају да дају одговоре на питања пописивача.

Нико не оспорава Црну Гору као државу и држављанство Црне Горе.

Значи требали би знати одговоре на 4 основна питања:

1.ДРЖАВЉАНСТВО - Црне Горе,

2.НАЦИОНАЛНОСТ: -Србин,

3.ВЈРОИСПОВИЈЕСТ: православна, исламска, католичка или нека друга,

4.ЈЕЗИК:Српски.

Сви остали нека се слободно изјасне по сва 4 питања како се осјећају и како им то генетски "код" и породично "дтабло" налажу...

Није ту ништа спорно, али је битно да не будемо СТОКА!!!

21.10.2020.у 5 до 12 ДАР РОДУ СВОМЕ!

Слика може да садржи: 1 особа