logo3

ПРЕСУДАМА АНДРИЈЕВЧАНИМА ВЛАСТ ВРШИ ПРИТИСАК НА ВАСОЈЕВИЋЕ

ДАНАС ИЗРЕЧЕНА ПРЕСУДА ЗА ПЕТ ЛИЦА ИЗ АНДРИЈЕВИЦЕ ЗБОГ БЛОКАДЕ ПУТА АНДРИЈЕВИЦА-БЕРАНЕ

ВЛАСТ ВРШИ ПРИТИСАК НА ВАСОЈЕВИЋЕ

Андријевчанима Чеду Јелићу и Милији Асановићу после изречених 72 сата притвора пуштени су данас на слободу. Док је осталој тројици Ивану Радојевићу, Горану Марсенићу и Љубу Радојевићу, одређен је притвор од 30 дана. Адвокат ће уложити жалбу на притвор.

Ови грађани Андријевице часно су стали у одбрану светиња и СПЦ, а што је дужност свих искрених патриота који слиједе традицију својих предака. Као и увијек, и данас је у Црној Гори питање части бити тамо гдје се брани православље, јер је ,,народ бранич цркве и племена". И ова акција је показала да је црногорски мафијашки режим отпаднички и издајнички, да се одрекао свега што је красило Црну Гору и да је спреман да прогања све оне који чувају оно што нас је кроз вјекове сачувало као народ и било у темељу наше борбе за слободу и идентитет. И поред свих опструкција, потпуно је очигледно да је народ препознао тренутак када је важно остати непоколебљив и не допуштати даље понижавање Црне Горе.

Да подсјетимо пет особа из Андријевице је одређено задржавање од 72 сата због блокаде пута Беране - Андријевица прије неколико дана.

Блокада пута на улазу у Андријевицу, коју су јаке полицијске снаге разбиле тада, била је организована у знак протеста због задржавања у притвору владике Јоаникија и свештеника, који су синоћ пуштени на слободу.

Фотографија корисника Горан С. Киковић