logo3

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ СПОМЕН - КОМПЛЕКСА У АНДРИЈЕВИЦИ

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ СПОМЕН - КОМПЛЕКСА У АНДРИЈЕВИЦИ

Представници општине Андријевица и Епархије будимљанско-никшиће потписали су уговор на основу ког се дефинише планирана реконструкција Спомен-парка „Књажевац“. У складу са тим уговором, којим се инвеститори обавезују да поштују препоруке Епархије, као власника поменутог земљишта, отпочели су радови на уређењу спомен - парка. Средста за реализацију овог пројекта вриједних 343.000 еура, преко Владе Црне Горе, обезбиједила је Управа јавних радова.

- Пројектом је, између осталог, предвиђено чишћење постојећег спомен - обиљежја, уклањање старе и монтажа нове ограде, уградња природног камена и постављање расвјете. Спомен - парк ће добити и нове садржаје, који су намијењени најмлађима. На око 400 метара квадратних планирано је модерно игралиште, са посебном гуменом подлогом и комплетним мобилијаром, који чине тобогани, платформе и мреже за пењање, тунели за провлачење, клацкалице, љуљашка, вртешка и други елементи за забаву и игру- саоптено је раније из Владе Црне Горе.

Радови на реконструкцији спомен - парка на Књажевцу требало је да отпочну прије неколико мјесеци, али мјештани Андријевице, кроз масовни протест то нијесу дозволили док се не добију чврсте гаранције да ће се земљиште на Књажевцу укњижити као својина Митрополије-црногорско приморске.

Д.Ј.

Слика може да садржи: небо, трава, дрво и на отвореном

Парк на Књажевцу у новом руху

Спомен- комплекс Књажевац - Фото: Д.Ј.