logo3

ПОДРШКА БРАЋИ У ЦРНОЈ ГОРИ ИЗ СРБИЈЕ

ПОВОДОМ ДОГАШЂАЈА У ЦРНОЈ ГОРИ ОКО ЗАКОНА О СЛОБОДИ ВЈЕРОИСПОВИЈЕСТИ ПРУЖЕНА ЈЕ ПОДРШКА БРАЋИ У ЦРНОЈ ГОРИ

Завичајно Удружење ''Комови'' Крагујевац Српска краљевска академија научника и уметника Београд Удружење Васојевића Крагујевац

''Опрости им Боже,не занају шта чине''

Завичајно Удружење ''Комови'' из Крагујевца које окупља народ из Црне Горе,Херцеговине, Косова и Метохије,Републике Српске, Шумадије бесмртног Вожда Карађорђа,Војводине, Српска краљевска академија научника и уметника Србије и Удружење Васојевића из Крагујевца дижу свој глас у одбрану српских светиња у Црној Гори, оној којој припада Свети Петар Цетињски,владика Раде Томов-Његош,тајновидац лоовћенски,Свети Василије Осторшки кога изњедри поносна Херцеговина и поручују свима онима који би да тргују са српским светињама у Црној Гори''да их народ по прсту казује'',''да им трагови смрде нечовјештвом'' да се сврстају уз бок ''Бранковићима'' и осталим ''Јудама Искариотским'' који би за шаку сребрењака продали веру за вечеру.

И њихово ће се звати лани а ''ко се мача лати од мача и гине''. Несретници,немојте да радите оно што вам није посао,не хулите на вјеру прађедовску, не измишљајте оно што бит никада неће и што неће проћ.

Српски народ је један а Црна Гора-српски ореол, српска Спарта. Никола Петровић, господар Црне Горе, био је и остао Србин, свидјело се то неком или не.Он је гледао на светиње Српства,срце му куцало за свету српску земљу Косово и Метохију а не за запад јер је вазда сунце гријало са истока.

Пружајући подршку нашим светињама ломне и поносне Црне Горе, српске спарте, Завичајно Удружење ''Комови'', Српска краљевска академија научника и уметника као ореол српске науке и уметности и најдубље истине о вечном трајању и постојању српског бића на свим просторима где битише ијадан православац и Удружење Васојевића Крагујевац-сматра најнепотребнијим да они који покушавају да отму оно што им не припада чине зло које ће осудити свако нормалан човјек без обзира на верску,националну,политичку,идеолошку и било какву другу припадност и да ће о томе највећи суд изрећи вечни судија.

И не само зара њиховог неплеменитог и човјеку несвојственог поступка издаје онога што је најсветије и најсветлије већ засигурног и непромишљеног акта који ће оставити велики траг и потомству. Ми стојимо као непромостива баријера свим Бранковићима,Гетруркама, уз имена бранитеља српства, уз Лопушину Вука,војводу Стојана Ковачевића,војводу Миљана Вукова,војводу Трипка Џаковића,бана дробњачког Новицу Церовића и многе друге знане и незнане витезове српске Црне Горе,ореола Српства,уз трајање бесмртног Вожда Карађорђа и свих оних којима је Отаџбина врховно величанство и светиња.

Завичајно Удружење ''Комови'' Крагујевац

председник академик СКАНУ проф.Жељко Видаков Зиројевић

Српска краљевска академија научника и уметника Београд председник наставно-научног већа академик проф.др Мирко Керкез

Удружење Васојевића Крагујевац

Председник удружења Васојевића Верољуб Лакићев Кастратовић

Потпредседник Дејан Милов Ровчанин

Секретар Веселин Василијев Јакшић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић