logo3

ОТАШЕВИЋ: У ЦРНОЈ ГОРИ УГРОЖЕНА СЛОБОДА СРПСКИХ МЕДИЈА КОЈИ У ЊОЈ ДЈЕЛУЈУ

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН СЛОБОДЕ МЕДИЈА

ОТАШЕВИЋ: У ЦРНОЈ ГОРИ УГРОЖЕНА СЛОБОДА СРПСКИХ МЕДИЈА КОЈИ У ЊОЈ ДЕЛУЈУ

На Светски дан слободе медија, огласио се новинар и књижевник Бранислав Оташевић,председник издавачког савета часописа ''Глас Холмије'',који излази на српском језику и ћириличном писму у Беранама од јуна 2012.године.

Ми у издавачком савету часописа ''Глас Холмије'',обележавамо данас светски дан слободе медија, јер нам је слобода највећи идел,без ње нема слободног човека.

Нигде није као у Црној Гори на делу напад на новинарску професију. Када се новинари хапсе, јер су се дрзнули да износе истину и да професионално раде свој новинарски посао. Црногорска власт и медији под њеном контролом квалификују све оне као издајнике и противнике њене самосталности, који се дрзну да буду професионалци и који је критикују. -истиче Оташевић.

Поготову су у Црној Гори угрожени они медији као што је наш часопис ''Глас Холмије'', који се већ осам година бори за истину о Српском народу у Црној Гори.

Издавачки савет часопис ''Глас Холмије''подржава сваког појединачног новинара и новинарку да потпуно, истинито и благовремено обавља свој посао, у интересу јавности и обавезује да ће нам и у даљем раду слобода бити изнад свега.

Борићемо се свим демократским средствима да будемо слободан и непристрасан медиј, који ће бити на услузи свим грађанима а поготову Србима у Црној Гори.-закључује Оташевић.

Овом приликом свим новинаркама и новинарима у Црној Гори,који храбро истрајавају у професионалном обављању свога посла, честитамо Светски дан слободе медија.-истиче се у поруци Бранислава Оташевића,председника издавачког савета часописа ''Глас Холмије'' из Берана.

Фотографија корисника Горан С. Киковић