logo3

ОТАШЕВИЋ, ТРИФУНОВИЋ И КИКОВИЋ 10.ЈАНУАРА 2019. БИЛИ НА МОЈКОВЦУ

СРПСКА НАРОДНА ОДБРАНА ВАСОЈЕВИЋА И ЛИМСКЕ ДОЛИНЕ ДАНАС 10. ЈАНУАРА 2019. ПРИСУСТВОВАЛА ЈЕ У МОЈКОВЦУ НА ОБИЉЕЖАВАЊУ 103. ГОДИНЕ МОЈКОВАЧКЕ БИТКЕ

У организацији Српског националног савјета Црне Горе, Епархије Будимљанско-никшићке, Црквене општине Мојковац и Друштва српских домаћина данас 10 јануара 2019. године обиљежили су 103.године Мојковачке Битке.

У Саборном храму Рождества Христовог у Мојковцу одржана је Света архијерејска Литургија, помен јунацима Мојковачке битке,коју је служио је Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије, који је говорио о значају овог догађаја.

Након Литургије у 11 часова делегације су положиле вијенце на споменик Јунацима Мојковачке битке, а у 11и30 на споменик сердару Јанку Вукотићу.

Овом значајном историјском догађају како је најављено присуствовала је делегација Српске Народне Одбране Васојевића и лимске долине у саставу: Горан Киковић, предсједник, Бранислав Оташевић, секретар СНО Васојевића и лимске долине и Миличко Трифуновић, члан предсједништва СНО Васојевића и лимске долине.
Киковић је овом приликом закључио да је требало више Васојевића да буде данас на овој манифестацији јер, није добро да нас тројица заступамо и предастављамо двије Васојевићке бригаде и шест батаљона колико је тада сачињавао Васов род.

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић