logo3

ОПШТИНА БЕРАНЕ ЗАПОЧЕЛА АКЦИЈУ УРЕЂЕЊА ЗЕЛЕНИХ ПОВРШИНА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДА

ОПШТИНА БЕРАНЕ ЗАПОЧЕЛА АКЦИЈУ УРЕЂЕЊА ЗЕЛЕНИХ ПОВРШИНА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДА

21.09.2019.

Општина Беране започела је акцију упређења зелених и парковских површина у граду. У склопу поменутих послова већ се кренуло са уклањањем старих бетонских и асфалтних стаза у Цвијетном парку. Радове изводе екипе Агенције за изградњу и развој Берана, у сарадњи са општинским јавним предузећима. Из локалне управе истичу да ће се након уклањања постојећих стаза, у овом парку радити на равњању и нивелисању терена, као и на постављању поџемне електро и водоводне инсталације. Нагласили су да ће се у Цвијетном парку, у складу са скупштинском одлуком, поставити и бисте Георгију Жукову и Александру Леку Саичићу.

- До краја године ћемо завршити припрему за озелењавање површина у Цвијетном парку и урадити стазе од бехатон коцки са ивичњацима. У плану су и припремни радови за изградњу фонтане и постављање 12 лампиона који ће осветљавати читав парк. Након реконструкције у Цвијетном парку ће постојати два платоа. На једном ће се налазити бисте Георгију Жукову и Лексу Саичићу, а на другом фонтана пречника три метра. Између ова два платоа, као и на површини читавог парка, биће изграђене стазе са клупама и пратећим парковским мобилијаром – истиче менаџер општине Беране Владимир Ђаковић.

Он је навео да се поменути радови изводе средствима локалне управе.

- Реконструкција градских паркова, па и Цвијетног парка, предвиђена је буџетом Општине Беране и финансира се искључиво из општинских средстава, што одражава домаћински однос Општине према граду. У предрачуну, вриједност пројекта износила је око 90 хиљада еура – нагласио је Ђаковић.

Д.Ј.

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић