logo3

Протест у Беранама за ослобађање владике Јоаникија и свештенства СПЦ

 

berane2a

Овако је изгледао протест у Беранама за ослобађање владике Јоаникија и свештенства СПЦ: Права слика Црне Горе у последња три дана!

Грађани Берана су и синоћ 15.05.2020. године су кренули од испред Општине Беране према центру безбедности Беране испред кога су се  налазили припадници полиције.

Протестанти и синоћ су тражило да се из притвора пусте владика Будимљанско никшићки Јоаникије и свештенство српске православне цркве уз узвике "не дамо светиње и пустите владику!Мило лопове! Устала је Црна Гора светиња се бранит мора!Мило уташо!"

Протестна шетња улицама Берана се одвијала достојанствено, а грађани су кренули од манстира Ђурђеви ступови према центру града. Протест подршке у Беранама Епископу будимљанско-никшићком господину Јоаникију и свештенству Српске православне цркве у Црној Гори траје данима.

 -Од хапшења нашег Епископа Јоаникија и свештенства, над народом Црне Горе се два дана спроводи тортура од стране црногорске полиције која је умјесто да стане на страну народа, она је изабрала да стане на страну криминалног режима Мила Ђукановића. У протекла два дана, црногорска полиција је ухапсила на стотине младих људи у већини црногорских општина. У Никшићу, Пљевљима и Андријевици против голоруког народа су употријебљена хемијска средства од стране полиције у циљу разбијања мирних скупова. Управо та полицијска хемијска средства су употријебљена и на малољетницима, односно ђеци. У општини Пљевља, у жестокој акцији против грађана Пљеваља, хемијским средством односно сузавцем погођен је дјечак старости 7 година, који је завршио у болници. У Андријевици је такође дијете испрскано спреј сузавцем. У Никшићу су малољетни брат и сестра претучени. Такође у Никшићу је претучен, а затим и приведен у просторије ЦБ Никшић младић старости 16 година. То је права слика Црне Горе у протеклих три дана.-рекао је Милош Рмуш,један од учесника протеста.

Г. К.