logo3

НИ НАКОН МЈЕСЕЦ ДАНА НИЈЕ ОРГАНИЗОВАН ПРЕВОЗ ЂАКА ШТИТАРСКОГ КРАЈА

НИ НАКОН МЈЕСЕЦ ДАНА НИЈЕ УСПОСТАВЉЕН ОРГАНИЗОВАН ПРЕВОЗ ЂАКА, РОДИТЕЉИ ПОРУЧУЈУ

Нема превоза, нема ни школе

Крајње је непримјерено то што се ни послије мјесец дана није изнашло рјешење за успостављање организовани превоз ученика на подручју Бубања, Штитара, Црвљевина, Крља, Лукавице и Рујишта – истакли су јуче мјештани поменутих села у свом обраћању Дан-у. Подсјетили су да са овог подручја 12 средњошколаца похађа наставу у Беранама, док 28 основаца иду у мјесну школу у Штитарима.Нагласили су да више немају времена за чекање и да ће сигурно исписати своју ђецу из школе ако се назначени проблем што хитније не ријеши.

-Већ мјесец дана чекамо да се ријеши питање превоза ученика. И поред изузетно незавидне ситуације у којој смо се нашли, показали смо дозу стрпљења рачунајући да ће надлежни позитивно одговорити на наше захтјеве. Међутим, прецизан одговор још увијек нијесмо добили, што нас је, као људе и родитеље, јако повриједило. Сад поручујемо да више нећемо чекати и да ћемо ђецу исписати из шклоле уколико се поново не успостави превоз ученика – навео је мјештанин Марко Кораћ, додајући да на овом подручју обитава преко 300 домаћинстава.

Мјештани подсјећају да је пуних 18 година ка овим селима саобраћало возило које је организовано превозило мјештане, међу којима је био велики број ђака. Ове године, како наводе, такав вид превоза је укинут, јер је досадашњи превозник саопштио да му је линија од Берана до Штитара постала нерентабилна.

- Тражимо да Општина Беране и надлежно министарство коначно пронађу заједнички језик и изнађу рјешење на основу ког би наша ђеца имала организован превоз до школе, јер је садашње стање неодрживо – поручили су мјештани.

Д.Ј.

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић