logo3

НА ОДРЖАНОЈ СЈЕДНИЦИ ЛОКАЛНОГ ПАРЛАМЕНТА 1. ОКТОБРА 2020. ИЗАБРАН ПРЕДСЈЕДНИК ОПШТИНЕ АНДРИЈЕВИЦА ЖЕЉКО ЋУЛАФИЋ

 

Željko Ćulafić na čelu opštine

НА ОДРЖАНОЈ СЈЕДНИЦИ ЛОКАЛНОГ ПАРЛАМЕНТА 1. ОКТОБРА 2020. ИЗАБРАН ПРЕДСЈЕДНИК ОПШТИНЕ АНДРИЈЕВИЦА ЖЕЉКО ЋУЛАФИЋ

Ћулафић обећао да ће бити на услузи свим грађанима - Фото: Д.Ј.

Жељко Ћулафић на челу општине

Приликом гласања за избор Ћулафића представници коалиције ДПС-СД, њих девет присутних, били уздржани. Сједници није присуствовао досадашњи предсједник општине Срђан Машовић

АНДРИЈЕВИЦА – На јуче одржаној сједници локалног парламента за предсједника општине Андријевица изабран је једини предложени кандидат Жељко Ћулафић Карамела, носилац листе „За будућност Андријевице”, састављене од представника СНП-а и НСД-а. Његову кандидатуру подржали су одборници поменуте коалиције, као и представници коалиције Демократе-Демос, док су приликом гласања представници коалиције ДПС-СД, њих девет присутних, били уздржани. Сједници није присуствовао досадашњи предсједник општине Срђан Машовић из редова ДПС-а, као ни других пет одборника те партије. Образлажући предлог за избор предсједника општине, одборник СНП-а Горан Стојановић казао је да се Ћулафић дуги низ година бави бизнисом да је породичан човјек, препознат на нашим ширим просторима као успјешни приватни предузетник.

-Бавећи се приватним бизнисом Жељко Ћулафић се показао као велики хуманиста и донатор спреман да пружи руку помоћи свима којима је то потребно. То је доказивао и као један од чланова Српског клуба из Берана који је кроз своје ђеловање помагао материјалну, духовну, и културну обнову свих вриједности нашег народа. Предлог за његово именовање подносимо у вјери да ће функцију предсједника општине обављати одговорно, професионално и поштено, и да ће се залагати да локална управа буде истински сервис свих грађана – казао је Стојановић.

Полажући свечану заклетву Ћулафић је навео да осјећа велику част и одговорност, што сам се, вољом већине, нашао на мјесту предсједника општине Андријевица.

-У тренутку када преузимам ову дужност најискреније желим да се захвалим свима који су подржали моју кандидатуру и указали ми повјерење да обављам тако одговорну и узвишену функцију. Такође, захваљујем се свима који су на претходним локалним изборима свој глас дали коалицији „За будућност Андријевице”, а самим тим и мени, као носиоцу те листе, и тако ме препоручили да се нађем на челу наше општине. Захвалност упућујем и онима који нијесу подржали коалицију којој припадам, свјестан да свако има право да бира оне најближе себи – нагласио је Ћулафић.

Он је обећао да ће се трудити да са позиције предсједника општине, у складу са законским могућностима, буде на услузи свим грађанима Андријевице.

-Мој рад свакако ће зависити и од приступа и подршке људи који живе на овим просторима. Зато позивам све грађане Андријевице, као и наше пријатеље и завичајце који живе у другим срединама да, прије свега, заједнички дамо пуни допринос заустављању исељавања локалног становништва и економском и духовном јачању Васојевића. То ћемо постићи узајамним поштовањем и доказивањем да нам није стало само до личних, него и до општих интереса. Сигуран сам да ће свако наше доброчинство Бог наградити онако како је награђивао наше претке који су исписивали свијетле странице наше историје. Уз поруку, коју својевремено изговори Патријарх Павле „будимо људи” још једном се захваљујем на указаном повјерењу – нагласио је Ћулафић.

На сједници је констатована оставка коју је Срђан Машовић поднио на мјесто предсједника општине. Машовић је у образложењу оставке истакао да се на овакав чин одлучио из здравствених разлога, напомињући да је његова мандат трајао до марта мјесеца идуће године.

Током сједнице изабрани су и скупштински одбори и савјети. Јучерашње засиједање завршено је на начин што је предсједник Скупштине Младен Ђукић саопштио да се рад сједнице прекида и да ће накнадно саопштити кад ће се наставити.

Д.Ј.

Инспекцијама пријавити локалне тајкуне

Представници свих одборничких клубова честитали су Ћулафићу избор за предсједника општине. Том приликом одборник Нове Српске Демократије Бранко Кастратовић је позвао Ћулафића да своје активности усмјери и ка откривању незаконизих радњи локалних тајкуна.

-Господине Ћулафићу, предлажем вам да одмах надлежним инспекцијама пријавите локалне тајкуне како би што прије одговарали за незаконите радње које су спроводили – навео је Кастратовић, док је одборник Демоса Радојица Асановић пожелио да Ћулафић својим радом и залагањем врати осмијех на лицу народа Васојевића.

-Ми Андријевичани, Васојевићи у тебе гледамо са надом и вјером да ћеш ову нашу малу општинеу учинити јачом и вратити јој мјесто које јој припада – нагласио је Асановић.

Слика може да садржи: 1 особа, стоји, одело и у затвореном