logo3

Наталија Турковић из Плава тврди: ''Вријеђао и физички нас напао јер смо Срби ''

РАДНИЦИ ПЛАВСКЕ ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕДРАГ И НАТАЛИЈА ТУРКОВИЋ ПОДНИЈЕЛИ КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ ГЛАВНОГ ТЕХНИЧАРА ЕЛВИСА ТОШИЋА

Вријеђао и физички нас напао јер смо Срби

 

Брачни пар Предраг и Наталија Турковић тврде да већ дуже вријеме, као радници ођељења Хитне медицинске помоћи у Плаву, трпе малтретирања и нападе на националној основи од главног техничара у тој установи Елвиса Тошића. Они истичу да је непримјерено понашање техничира Тошића кулминирало прије неколико дана кад их је, како наводе, заједно са својим братом физички напао у службеним просторијама здравствене установе.

– У дугогодишњој радној каријери ја, као медицинска сестра, и мој супруг Предраг, запослен као возач, никад нијемо имали никаквих проблема са својим суграђанима. Међутим, од како је Елвис Тошић вољом бившег директора Завода за хитну медицинску помоћ премјештен из Бара да ради у јединици Хитне помоћи у Плаву ми од стране тог лица, запосленог као главни техничар, трпимо невиђену тортуру и шиканирање, и то добрим дијелом на националној основи, јер се изјашњавамо као Срби. Завршница Тошићевог непримјереног понашања услиједила је прије неколико дана када је заједно са својим братом, иначе полицијским инспектором из Подгорице, упао на наше радно мјесто и почео без икаквог повода да нас малтретира. Браћа Тошић су викала на нас, пријетили су нам и на крају нас физички напали. Том приликом Елвир је извадио полицијску значку и почео још више да нам пријети. Вријеђање браће Тошић је било крајње приземно уз повике: „Ми смо овђе држава, можемо да радимо шта хоћемо и биће како ми кажемо” – навела је Наталија Турковић, додајући да су се браћа Тошић одмах након инцидента службеним возилом удаљили са лица мјеста.

Она је истакла да су обавијестили полицију о овом немилом дигађају и да су уједно поднијели кривичне пријаве против браће Тошић.

– Поднијели смо кривичне пријаве против браће Тошић, мада очекујемо да ће бити процесуирани и по службеној дужности за изазивање расне, вјерске и националне нетрпељивости и мржње. Напомињемо да нам је Елвис раније говорио: „Ово је Плав и ви овђе не можете бити Срби и биће како ми кажемо”. Уједно желимо да се оваквим појавама стане на крај, јер смо Плављани као и сви други наши суграђани. То ћемо, декларишући се као Срби, и даље бити и остати да живимо ту гдје су наша вјековна огњишта. То што смо Срби у мјешовитој средини не треба да буде ограничавајући фактор – навели су Турковићи.

Истакли су да износе само истину у нади да ће их надлежне институције заштитити од немилих напада.

– Након напада Тошићи су слали људе да нам се извињавају, али и да нам пријете тражећи да наша прича не излази у јавност. То само по себи потврђује да говоримо само истину. Желимо да се са том истином на прави начин суоче и надлежне институције и санкционишу оне који нас спречавају да нормално живимо и радимо. Уосталом, треба да се зна да је по директиви из центара моћи пет радника Хитне медицинске помоћи у Плаву удаљено са посла од како је Тошић дошао ту да ради – закључили су Турковићи.

Негирају кривицу

Елвис Тошић није желио да говори о сукобу са брачним паром Турковић, истичући да њихови наводи нијесу тачни. Из породице Тошић су нам у телефонском разговору казали да они не желе да се њихова фамилија без икаквог повода ставља у контекст подгријавања међунационалних сукоба у Плаву.

– Брачни пар Турковић се читаво вријеме понаша крајње радикално о чему говоре и поједине објаве на друштвеним мрежама. Чине то без икаквог повода изигравајући некакве жртве овђе у Плаву гђе живе припадници више народа. То да су их браћа Тошић напали и да их неко од нас малтретира је потпуно нетачно. Посебно је нетачно да их је неко угрозио на националној основи, јер сви добро знају колико наша фамилија води рачуна о поштовању добрих односа са православним становништвом – тврде из породице Тошић.

Слика може да садржи: 1 особа, у затвореном

Наталија Турковић