logo3

НАГРАЂЕНИ ЗАСЛУЖНИ ПОЈЕДИНЦИ ЗА ПОДИЗАЊЕ СПОМЕН БИСТЕ МАРШАЛУ ГЕОРГИЈУ ЖУКОВУ У БЕРАНАМА


НАГРАЂЕНИ ЗАСЛУЖНИ ПОЈЕДИНЦИ ЗА ПОДИЗАЊЕ СПОМЕН БИСТЕ МАРШАЛУ ГЕОРГИЈУ ЖУКОВУ

Дана 9.децембра 2020. у Беранама је подигнут споменик маршалу Георгију Жукову.

Тим поводом је предсједник Општеруске друштвено - државне организације - добровољна заједница за помоћ војсци авијацији и флоти Русије- ДОСААФ , организације на чијем се челу Савјета налази министар одбране РФ Сергеј Шојгу са најближим сарадниима додијелио је најзаслужнијим појединцима за подизање споменика маршалу Жукову у Беранама -ордене и медаље.

Орден за заслуге III степена ДОСААФ-а Русије добили су Горан Киковић,некадашњи предсједник СО Беране,Јасмина Ђукић,некадашња секретарка СО Беране,Велимир Бато Ђуришић,некадашњи одборник у СО Беране и одборник у СО Беране и предсједник комисије за спровођење и праћење реализације скупштинске одлуке о подизању споменика ГеоргијуЖукову и Лексу Саичићу Борис Боричић.

Орден за заслуге II степена ДОСААФ -а Русије добио је и Небојша Јушковић.

Док су јубиларне медаље 90 година ДОСААФ -а Русије добили предсједник СО Беране Новица Обрадовић и предсједник општине Беране Драгослав Дадо Шћекић.

 

На тексту поре ордена пише :општеруска друштвено - државна организација - добровољна заједница за помоћ војсци авијацији и флоти Русије ДОССАФ