logo3

БУДИМЉАНИ ТРАЖЕ ДА СЕ УБРЗА МОДЕРНИЗАЦИЈА САОБРАЋАЈНИЦЕ КРОЗ ЊИХОВО НАСЕЉЕ

МЈЕШТАНИ БУДИМЉЕ ТРАЖЕ ДА СЕ УБРЗА МОДЕРНИЗАЦИЈА САОБРАЋАЈНИЦЕ КРОЗ ЊИХОВО НАСЕЉЕ

Инсистирамо и да се оконча започета акција експропријације земљишта ради изградње пјешачке стазе поред прометне саобраћајнице, поручују мјештани

Мјештани Будимље код Берана затражили су од локалне управе и Владе Црне Горе да, убрзају радове на реконструкцији главног пута који се протеже дуж овог приградског насеља. Подсјетили су да се ради о прометној саобраћајници чија је реконструкција планирана у оквиру модернизације пута Беране – Петњица.

-Регионални пут Беране -Петњица, који добрим дијелом пролази кроз Будимљу изузетно је фрекфентан, с обзиром на то да повезује бројна села и насеља са градом. Модернизација тог пута углавном је завршена с тим што је остало да се изврши реконструкција дионице која се простире дуж нашег насеља. Недопустиво је да се завршетак ових радова одлаже из мјесеца у мјесец, јер се слободно може рећи да се ради о дионици пута високог ризика о чему говоре и бројне саобраћајне незгоде које су се дешавале на подручју Будимље. Зато од надлежних тражимо да што прије створе одговарајуће услове за безбједно одвијање саобраћаја кроз наше насеље – казали су мјештани Будимље.

Додали су да инсистирају да се оконча и започета акција експропријације земљишта, ради изградње пјешачке стазе поред поменутог пута. Навели су да се коначно морају створити улови да безбједност пјешака буде на што већем нивоу, јер Будимља, између осталог, има основну школу са око сто ђака, као и ођељење ђечијег вртића.

Д.Ј.

Слика може да садржи: небо, облак, планина, кућа, на отвореном и природа

Радови на путу високог ризика дуго трају

Саобраћајница кроз насеље Будимља - Фото: Д.Ј.