logo3

МИЛИЧКО ТРИФУНОВИЋ,ЧЛАН ИЗДАВАЧКОГ САВЈЕТА ЧАСОПИСА ''ГЛАС ХОЛМИЈЕ''- ГЛАС ХОЛМИЈЕ ЈЕ КВАЛИТЕТАН ЧАСОПИС КОЈИ ИМА БУДУЋНОСТ-

МИЛИЧКО ТРИФУНОВИЋ,ЧЛАН ИЗДАВАЧКОГ САВЈЕТА ЧАСОПИСА ''ГЛАС ХОЛМИЈЕ''- ГЛАС ХОЛМИЈЕ ЈЕ КВАЛИТЕТАН ЧАСОПИС КОЈИ ИМА БУДУЋНОСТ-

''А, сада бих само кратко рекао нешто о часопису Глас Холмије који је прије девет година покренут у Беранама. Свима нама је познато да су у Беранама покретани многи часописи и листови али су се многи брзо и у старту угасили,међутим један од ријетких који је опстао без никакве помоћи општине и државе је наш ''Глас Холмије'',часопис за књижевност,историју и културу,који излази од Видовадана 2012.године на Српском језику и ћириличном писму у Беранама.

Часопис ''Глас Холмије'', изашао у четрдесет пет бројева у којима је видљив напор редакције да, осим одличне опреме, оплемени и његов садржај вриједним и разноврсним темама,које су занимљиве за читаоце.

Наравно, морамо говорити да о судбини часописа и поред најбољих намјера и макар имао најбољу редакцију постоји много фактора. Судбина једног часописа зависи од много других чинилаца. То су, прије свега, компетентни, паметни, учени и писмени сарадници, материјалне могућности, и изнад свега читаоци. Без бројних и паметних читалаца нема ни часописа. У сваком случају племенити напор главног и одговорног уредника господина Горана Киковића и његових сарадника који већ девет година неуморно раде треба свесрдно поздравити и подржати, што ја и овом приликом чиним. Њима је загарантовано мученије, а на нама је да им олакшамо колико можемо. Зато овај добар часопис има пуну моју подршку. и будућност јер,је основан на здравим основама.

Слика може да садржи: Filip Jovicic