logo3

КОАЛИЦИЈЕ „ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ“ И „ДЕМОКРАТЕ-ДЕМОС“ СКЛОПИЛЕ СПОРАЗУМ О БУДУЋОЈ ВЛАСТИ У АНДРИЈЕВИЦИ

КОАЛИЦИЈЕ „ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ“ И „ДЕМОКРАТЕ-ДЕМОС“ СКЛОПИЛЕ СПОРАЗУМ О БУДУЋОЈ ВЛАСТИ У АНДРИЈЕВИЦИ

Ћулафић на челу Општине, Ђукић предсједник СО

Потписници постизборног споразума - Фото: Д.Ј.

На потпредсједничком мјесту наћи ће се дугогодишњи одборник и предсједник андријевичког добора Нове Веско Ракетић

АНДРИЈЕВИЦА – Челници коалиције “За будућност Андријевице”,коју чине Социјалистичка народна партија и Нова српска демократија и коалиције „Мир је наша нација“ састављене од представника Демократске Црне Горе и Демоса потписали су јуче споразум о постизборној сарадњи, конституисању, организацији и вршењу власти у општини Андријевица. Поменутим споразумом дефинисано је да мјеста предсједника и потпредсједника општине припадну коалицији „За будућност Андријевице“, а позиција предсједника локалног парламента кандидату са листе Демократе – Демос. Том приликом незванично је саопштено да ће кандидат за предсједника општине бити носилац листе „За будућност Андријевице“ приватни предузетник из редова СНП-а Жељко Ћулафић Карамела, док ће се на потпредсједничком мјесту наћи дугогодишњи одборник и предсједник ОО Нове српске демократије Веско Ракетић. Такође, незванично смо сазнали да ће кандидат за предсједника локалног парламента бити предсједник андријевичког одбора Демократске Црне Горе професор књижевности Младен Ђукић. Чуло се да је договорено да коалицији Демократе-Демос, поред позиције предсједника Скупштине, припадне мјесто менаџера Општине, као и мјесто челника локалне туристичке организације, док ће преостале функције расподијелити представници Социјалистичке народне партије и Нове српске демократије.

Након потписивања споразума носилац листе „За будућност Андријевице“ Жељко Ћулафић казао је да је ово био историјски датум за Васојевиће и да је сигуран да се на овај начин отвара нова развојна страница читавог краја.

-Овим чином будућа локална власт је показала да има демократског капацитета да на прави начин одговори изазовима који се пред њом испостављају. Предстоји нам тежак посао економске, културне и духовне обнове, али сам убијеђен да уз поштен однос према расположивим вриједностима и грађанима то можемо да остваримо – казао је Ћулафић.

Наду да за Андријевицу долазе бољи дани изразио је и носилац листе Демократе- Демос Младен Ђукић рекавши да ће се максимално залагати да се испоштују интереси свих грађана.

Д.Ј.

Слика може да садржи: 7 особа, укључујући и Radojica Asanović, људи стоје и у затвореном, текст који гласи „соци стичк SOr“