logo3

КИКОВИЋ; СРПСКА НАРОДНА ОДБРАНА ВАСОЈЕВИЋА СЕ ЗАЛАЖЕ ЗА БРАТСКЕ ОДНОСЕ ЦРНЕ ГОРЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

ЗА БРАТСКЕ ОДНОСЕ ЦРНЕ ГОРЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

У Требињу је 12. новембра 2018. потписана повеља о пријатељској и братској сарадњи Српске народне одбране Васојевића и Лимске долине и Удружења ратних добровољаца 1912-1918.,њихових потомака и поштовалаца Требиње у име поменутих организација предсједници Горан Киковић и Вујадин Вуковић, потписали су повељу о пријатељству и братској сарадњи и истакли да ће у наредном периоду афирмисати рада поменутих удружења кроз заједничке пројекте које ће реализовати у наредном периоду.
.
У документу којег су потписали Киковић и Вуковић, се каже:
''Овом Повељом наше организације које дјелују Републици Српској и Црној Гори обавезују се да учвршћују братске и пријатељске односе. У другом члану се истиче: 
Заједно ћемо се борити за очување српског културног и историјског идентитета на Српским етничким просторима у шта прије свега спадају: Српска Православна Црква, Српски језик, ћирилично писмо и његовање традиционалних вриједности српског народа Црне Горе и Републике Српске. Наше организације се обавезују да ће заједнички поштовати и његовати славне традиције ослободилачких ратова Српског народа у борби за слободу до 1918. године на простору Црне Горе и Републике Српске''. -Каже се у повељи двије братске организације..

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

 

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Том приликом Горан Киковић, предсједник СНО ВАСОЈЕВИЋА је истакао да се ова организација залаже за братске односе Црне Горе и Републике Српске и да ће се зацртани циљеви који су дефинисани овом повељом у наредном периоду и реализовати јер, долазе бољи дани за Србе. Он је овом приликом изнио тежак положај Српског народа у Црној Гори, јер су овом народу који је створио Црну Гору кроз вјекове одузета све људска и грађанска права од језика и писма до права на рад.

Вујадин Вуковић, предсједник Удружења ратних добровољаца је истакао да му је посебно важно што се повеља потписала на дан ослобођења Требиња у Првом свјетском рату и изразио задовољство што је ова сарадња крунисана баш ове године. Наши преци су заједно прије сто година водили борбу против Аустроугарског окупатора као што и ми треба данас да водимо борбу за наша права и да будемо заједно без обзира на тренутне границе које нас данас раздвајају.

потписивању је присуствовао члан предсједништва СНО ВАСОЈЕВИЋА Мило Јоле Цикић Шљакић .