logo3

КИКОВИЋ И ЦИКИЋ ШЉАКИЋ ГОСТИ  У ТРЕБИЊУ 12. И 13. НОВЕМБРА 2018. ГОДИНЕ

КИКОВИЋ И ЦИКИЋ ШЉАКИЋ ГОСТИ  У ТРЕБИЊУ 12. И 13. НОВЕМБРА 2018. ГОДИНЕ

Делегација СНО Васојевића у саставу : Горан Киковић, предсједник СНО Васојевића и лимске долине и Мило Јоле Цикић Шљакић, члан предсједништва СНО Васојевића и лимске долине , посјетили су Требиње а поводом стогодишњице ослобођења у Првом свјетском рату 12. и 13. новембра 2018.године.

Они су боравили на позив Града Требиња и Удружења ратних добровољаца 1912.-1918. њихових потомака и поштовалаца Требиње, чији су били гости. 
Историчар Киковић је био учесник научног скупа ''Ослобођење Требиња у Првом свјетском рату'', на којем су учествовали познати историчари Републике Српске, Србије и Црне Горе. Учесници Научног скупа 
„Ослобођење Требиња у Првом свјетском рату“, били су:
• Зоран Лакић, Црногорска академија наука и умјетности
• Горан Васин, Универзитет у Новом Саду, Филозовски факултет 
• Драга Мастиловић, Универзитет у Источном Сарајеву, Филозофски факултет,
• Трипко Драганић, Универзитет Унион „Никола Тесла“ Београд
• Боривоје Милошевић, Универзитет у Бањалуци, Филозофски факултет
• Владан Виријевић, Универзитет у Приштини, Филозофски факултет Косовска Митровица
• Јелица Илић, Народни музеј Зајечар
• Горан Киковић, Српско историјско-културно друштво „Никола Васојевић“- Беране
• Милан Мицић, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са вјерским заједницама, Нови Сад

Том приликом у Требињу 12. новембра 2018. потписана повеља о пријатељској и братској сарадњи Српске народне одбране Васојевића и Лимске долине и Удружења ратних добровољаца 1912-1918, њихових потомака и поштовалаца Требиње. 
У име поменутих организација предсједници Горан Киковић и Вујадин Вуковић, потписали су повељу о пријатељству и братској сарадњи и истакли да ће у наредном периоду афирмисати рад поменутих удружења кроз заједничке пројекте које ће реализовати у наредном периоду.
Наредног дана 13. новембр они су били гости Града Требиња на свечаној сједници која је одржана у Центру за културу у Требињу поводом ослобођења Требиња.
истог дана заједно са делегацијом сада већ побратимског Удружења ратних добровољаца 1912-1918, њихових потомака и поштовалаца Требиње положили су цвијеће на споменике посвећене учесницима Првог свјетског рата и погинулим у отаџбинским ратовима за ослобођење Српског народа.

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић