logo3

ЗА ЧВРШЋЕ ВЕЗЕ ИЗМЕЂУ ВАСОЈЕВИЋА И ШУМАДИЈЕ

ЗА ЧВРШЋЕ ВЕЗЕ ИЗМЕЂУ ВАСОЈЕВИЋА И ШУМАДИЈЕ

У КРАГУЈЕВЦУ ПОБРАТИМИЛИ СЕ УДРУЖЕЊЕ ВАСОЈЕВИЋА КРАГУЈЕВЦА И СРПСКА НАРОДНА ОДБРАНА ВАСОЈЕВИЋА И ЛИМСКЕ ДОЛИНЕ

У Крагујевцу су 12. марта 2020. г.повељу о братској и пријатељској сарадњи потписали Верољуб Кастратовић, предсједник Удружења Васојевића и Горан Киковић, потпредсједник СО Беране и предсједник Српске народне одбране Васојевића и лимске долине.

Како су истакли у Повељи они су се обавезали на следеће циљеве и задатке:
- Овом повељом наше организације које дјелују на територији Србије и Црне Горе обавезују се да учвршћују братске и пријатељске односе између области Васојевића и Шумадије.
- Заједно ћемо радити на афирмацији и његовању духовних, културних,научних и других видова сарадње између Васојевића у Шумадији и Васојевића у Лимској долини.

Заједно ћемо се борити за очување Српског културног и историјског идентитета на територији данашњих држава Црне Горе и Србије у шта прије свега спадају на српским етничким просторима у шта прије свега спадају; Српска Православна Црква, српски језик, ћирилично писмо и његовање традиционалних вриједности српског народа у Црној Гори и Србији и културно историјске специфичности Васојевића као највећег српског племена.-истакнуто је у повељи коју су потписали Кастратовић и Киковић.

Треба подсјетити да сарадња постоји већ неколико година и да је ова повеља само крунисање досадашњих заједничких акција, која иду у правцу што чвршћег повезивања, два удружења и двије регије у Црној Гори и Србији.

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић