logo3

ЗА ПОДИЗАЊЕ СПОМЕН-БИСТЕ ГЕОРГИЈУ ЖУКОВУ У БЕРАНАМА ПРИЗНАЊЕ ДОБИЛА И ЈАСМИНА ЂУКИЋ -Руски орден у рукама Васојевке


ЗА ПОДИЗАЊЕ СПОМЕН-БИСТЕ ГЕОРГИЈУ ЖУКОВУ У БЕРАНАМА ПРИЗНАЊЕ ДОБИЛА И ЈАСМИНА ЂУКИЋ

Руски орден у рукама Васојевке

Ђукић са орденом код споменика Жукову

Општеруска друштвено-државна организација – добровољна заједница за помоћ војсци, авијацији и флоти Русије – ДОСААФ, на чијем се челу Савјета налази министар одбране Руске федерације Сергеј Шојгу, додијелила је признања најзаслужнијим појединцима у знак захвалности због подизања споменика маршалу Георгију Жукову у Беранама. Међу добитницима признања нашла се и некадашња секретарка СО Беране Јасмина Ђукић, која је одликована Орденом за заслуге III степена ДОСААФ-а. Она истиче да је почаствована што је као Васојевка и велики поштовалац знаменитих личности и вриједности руског народа добила ово високо одличје.

– Драго ми је што је идеја о подизању спомен-обиљежја маршалу Жукову у Васојевићима преточена у ђело и што је његова биста засијала у Беранама. То је потврда да братске везе Русије и Црне Горе не могу покидати никакве силе свијета. Тај орден није само мој већ свих Васојевки које знају да нас Сунце никада није гријало са запада, него са истока и да је Георгије Жуков симбол борбе против фашизма – казала је Ђукић.

Поред ње Орден за заслуге III степена ДОСААФ-а Русије добили су предсједник Комисије за спровођење и праћење реализације скупштинске одлуке о подизању споменика Георгију Жукову и Лексу Саичићу, Борис Боричић, некадашњи предсједник СО Беране Горан Киковић, и некадашњи одборник у СО Беране Велимир Бато Ђуришић, док је Небојши Јушковићу додијељен Орден за заслуге II степена ДОСААФ -а Русије. Јубиларне медаље 90 година ДОСААФ-а Русије добили су предсједник Општине Беране Драгослав Шћекић и предсједник СО Беране Новица Обрадовић.

Д.Ј.

Слика може да садржи: 1 особа, стоји, дрво, на отвореном и природа