logo3

ДРУГИ ПИШУ  У Горњем Заостру одржан четнички сабор, приведено више особа

ДРУГИ ПИШУ 

У Горњем Заостру одржан четнички сабор, приведено више особа
 

Око 15 сати Милета Павићевић је био на саслушању пред инспекторима ЦБ Беране, док су Ракетић, Бабовић и Чукић чекали давање исказа.
     Данас је одржан 18 Народног сабора у селу Горње Заостро седам километара од Берана, ”црногорској Равној Гори”, мјесту гђе је било сједиште штаба четничког војводе Павла Ђуришића, који је командовао операцијама за ослобођење Берана од Њемаца.

Учесници су усвојили Декларацију, у којој се осим помирења позива још једном актуелна власт, али и власт која ће побиједити на парламентарним изборима у Црној Гори, да дозволи подизање споменика Павлу Ђуришићу у Беранама али и у Горњем Заостру.

Он је био командант Лимских четничких одреда, ЈВУО, командант Црне горе, Боке и Старога Раса. Ослободио је Беране и Андријевцу, део је усвојене Декларације, која ће, као и ранијих година, без сумње изазвати бројне рекације у Црној Гори, посебно од такозваних патриота и суверениста…

Четнички војвода Милета Чича Павићевић, Веско Ракетић из Андријевице, глумац из Данске Славко Бабовић и инжењер Миодраг Чукић из Андријевице, приведени су у зграду полиције у Беранама, због сумње за кршење привремених мера о спречавању епидемије корона вируса, преносе новости.рс.

Сскупу је присуствовао и потпредсједник Скупштине општине Беране из Демократског фронта Горан Киковић.

Око 15 сати Милета Павићевић је био на саслушању пред инспекторима ЦБ Беране, док су Ракетић, Бабовић и Чукић чекали давање исказа.