logo3

Гојко Кнежевић ''ЧАКОР СМО ВЈЕКОВИМА БРАНИЛИ И ОН ЈЕ НАШ''

Гојко Кнежевић ''ЧАКОР СМО ВЈЕКОВИМА БРАНИЛИ И ОН ЈЕ НАШ''

Одговор Гојка Кнежевића из Клуба Велика Рамушу Харадинају

''Данас је Рамуш Харадинај на својој интернет страници поновио претензије на Чакор.

Ево мог одговора:

Господине Харадинај,

радује ме најава отварања пута Чакор-Пећ, али Вас, поводом безочног инсистирања на корекцији границе у Котловима, ништа мање него 12-15 километара до Чакора, у име Завичајног удружења "Клуб Велика" и, сигурно, свих Величана, подсјећам да су наши преци Чакор вјековима бранили и одбранили од разних завојевача, па и ваших предака. Тако, ни ми потомци вјековних граничара нећемо дозволити отимање ни стопе величке територије, а вјерујемо и да ће се Влада Црне Горе досљедно држати уставне обавезе да штити сваки педаљ наше мале али поносне државе.

Ваше претензије на величку Бјелуху и Чакор нијесу у духу пријатељства, које на ријечима градите са Владом ЦГ. Посебно иритира то што корекцију границе актуелизујете уочи 28. јула - дана у ком су 1944. године нацисти, међу којима су били бројни и Ваши сународници из Метохије и Косова, заклали или живе у ватру бацили више од 700 ђеце, жена и ненаоружаних стараца Велике, Горње Ржанице и још неколико сусједних села.

Умјесто да тог дана дођете у Велику и поклоните се невиним жртвама и Величанима извините за злочине Ваших сународника-нациста, Ви по њиховом рецепту цртате границу на Чакору.

Господине Харадинај, добри комшијски односи његују се, првенствено, поштовањем међе. То је неписани закон и код Величана и Албанаца, особито Руговаца. Очекујемо, зато, да и Ви поштујете међу између Ругове и Велике, која је, понављам, од давнина постављена у Котловима.

Чакор је Источни Ловћен Црне Горе и заборавите сан о граници на њему.''-истакао је Кнежевић,генерални секретар Клуба Велика.

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић