logo3

ГЛАС ХОЛМИЈЕ ЧЕСТИТАО 23. ЈАНУАР ДАН НОВИНАРА ЦРНЕ ГОРЕ 

''ГЛАС ХОЛМИЈЕ'' ИЗ БЕРАНА ЧЕСТИТАО 23. ЈАНУАР ДАН НОВИНАРА ЦРНЕ ГОРЕ 

Поводом Дана новинара Црне Горе 23. јануара огласио се Горан Киковић,главни и одговорни уредник часописа за књижевност,историју и културу “Глас Холмије“, који излази на српском језику и ћириличном писму у Беранама од јуна 2012.године.

Ми у редакцији часописа “Глас Холмије“, обиљежавамо данас Дан новинара Црне Горе, јер нам је писана ријеч и слобода највећи идел, без ње нема слободног човека. Нигде није као у Црној Гори деценијама нА дјелу био напад на новинарску професију. Сјећамо се да је било не тако давно када су се новинари хапсили, јер су се дрзнули да износе истину и да професионално раде свој новинарски посао. Бивша црногорска власт и медији под њеном контролом квалификовали су све нас који нисмо били њихови послушници као издајнике и противнике црногорске  самосталности, јер смо се дрзнули да будемо професионалци, који су критикиковали корумпирани и криминални режим , истиче Киковић.

Он сматра да су у Црној Гори били угрожени многи медији попут “Гласа Холмије“, који се већ девет година бори за истину о српском народу у Црној Гори.

Часопис “Глас Холмије“подржава сваког појединачног новинара и новинарку да потпуно, истинито и благовремено обавља свој посао, у интересу јавности и обавезе да слобода буде изнад свега. 

Борићемо се и у наредном периоду свим демократским средствима да будемо слободан и непристрасан медиј, који ће бити на услузи свим грађанима а поготову Србима у Црној Гори. Овом приликом свим новинарима у Црној Гори, који храбро истрајавају у професионалном обављању свога посла, честитамо Дан новинара Црне Горе, истиче се у поруци Горана Киковића,главног и одговорног уредника часописа “Глас Холмије“ из Берана.

 

 

 

 

 

Слика може да садржи: Горан С. Киковић