logo3

ГЛАС ХОЛМИЈЕ ОСУДИО ХАПШЕЊЕ НОВИНАРА: РАИЧЕВИЋ И ЖИВКОВИЋ УХАПШЕНИ ЈЕР ПИШУ О ПРОГОНУ И ПЉАЧКАЊУ СРПСКИХ СВЕТИЊА У ЦРНОЈ ГОРИ

ГЛАС ХОЛМИЈЕ ОСУДИО ХАПШЕЊЕ НОВИНАРА: РАИЧЕВИЋ И ЖИВКОВИЋ УХАПШЕНИ ЈЕР ПИШУ О ПРОГОНУ И ПЉАЧКАЊУ СРПСКИХ СВЕТИЊА У ЦРНОЈ ГОРИ

У Црној Гори се по овом Гебелсовском рецепту хапсе новинари и свако ко се дрзне да саопшти истину

Од ИН4С

Издавачки савјет и уређивачки колегијум часописа Глас Холмије из Берана, најоштрије је осудио лишавање слободе и задржавање у притвору два уредника српских портала у Црној Гори ИН4С Гојка Раичевића и Борбе Дражена Живковића.

-Овакав начин притисака у историји новинарства је забиљежен само у Хитлеровом систему “социјалистичке демократије“, којег је осмислио познати Гебелс. У Црној Гори се по овом Гебелсовском рецепту хапсе новинари и свако ко се дрзне да саопшти истину. Очигледно да ће свако бити ухапшен и изведен пред суд “партије“ ко се није прилагодио систему лажи и превара које је установио фашистички идеолог Гебелс, наводи се у реаговању Горана Киковића, главног и одговорног уредника портала и часописа Глас Холмије.

Како се истиче, нису новинари-уредници Раичевић и Живковић ухапшени због “изазивања панике“, него зато што су то портали истине о прогону и пљачкању српских светиња у Црној Гори.

-Портали ИН4С и Борба, то је сасвим сигурно су медији који су ван контроле лоповског и диктаторског режима који и овим потезом гуши слободе у последњој оази комунизма каква је данас Црна Гора.

У “Гласу Холмије“ очекују да „овакве бестијалне подвале наследника Гебелсовске пропаганде у Црној Гори престану и да се невини и часни уредници српских портала у најмању руку бране са слободе“.

Дајемо пуну подршку уредницима, редакцијама и новинарима ИН4С и Борбе да се и даље боре за истину и да поштују новинарску етику а то је истинито извјештавање -каже се на крају реаговања.

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић