logo3

ВЛАДИКА ЈОАНИКИЈЕ ОДЛИКОВАО БЕРАНСКЕ ЉЕКАРЕ И МЕДИЦИНСКО ОСОБЉЕ

ВЛАДИКА ЈОАНИКИЈЕ ОДЛИКОВАО БЕРАНСКЕ ЉЕКАРЕ И МЕДИЦИНСКО ОСОБЉЕ

Признање за борбу против короне

Владика Јоаникије и др Живковић - Фото: Јововић

БЕРАНЕ – Након служења свете архијерејске литургије у манастиру Ђурђеви Ступови на Богојављење, епископ будимљанско-никшићки и администратор МЦП Јоаникије додијелио је љекарима и медицинском особљу Опште болнице Беране највише одликовање епархије - златну медаљу Светог великомученика и побједоносца Георгија првог степена. Он је казао да одликовање беранским љекарима додјељује због тога што су током епидемије вируса корона, радећи у регионални ковид центару за сјевер државе, поднијели велики терет.

-Љекарска дужност у свим временима поштује се као најхуманија и Богу веома угодна, јер љекари испуњавају не само Хипократову заклетву, него и Божије заповијести. И хвала Богу, и у ово наше вријеме показало се да наши љекари нијесу одступили од тога, макар већина од њих, него су се у јеку највеће крузе која траје показали као највећи хероји. Они су, помажући људима, уложили надљудске напоре и овдје у Беранама и широм Црне Горе и свијета. Ми нарочито истичемо наше ковид одјељење овдје у Беранама гдје су љекари и медицинско особље дали све од себе да се, не склапајући ока, боре за здравље људи и томе се заиста радујемо, јер су тако показали праве људске врлине. Нека Господ укријепи наше љекаре, нека им да снаге и нека их надахне Божијом истином и правдом. Зато ми је посебна част да беранским љекарима и другом медицинском особљу уручим највише одликовање које је установила Епархија будимљанско-никшићка – нагласио је владика Јоаникије.

Медаљу је, у име одликованих медицинских радника, примио доктор Милован Живковић, начелник Инфективног одјељења. Он је рекао да одликовање доживљава као вид јединства народа Берана, здравствених радника и црквених великодостојника. У име медицинског особља захвалила је Дијана Чукић, главна сестра на Инфективном одјељењу.

Д.Ј.

Слика може да садржи: Милутин Мићовић и Milovan Zivkovic, људи стоје