logo3

ВЕСКО РАКЕТИЋ: '' ПИРОМАНЕ ГОДИНУ ДАНА СКРИВАЈУ ЈЕР САМ СРБИН''

ВЕСКО РАКЕТИЋ ПОЗВАО НАДЛЕЖНЕ ДРЖАВНЕ ОРГАНЕ ДА КОНАЧНО ПРОНАЂУ ОНЕ КОЈИ СУ ЗАПАЛИЛА ТРИ ВОЗИЛА ИСПРЕД ЊЕГОВЕ КУЋЕ, И ТВРДИ

ПИРОМАНЕ ГОДИНУ СКРИВАЈУ ЈЕР САМ СРБИН

Добијам утисак да се врши опструкција читавог процеса, а на то указује и податак да нико од званичника није дошао да види шта се то десило, или да осуди овај гнусни чин, каже Ракетић

АНДРИЈЕВИЦА – Предсједник андијевичког Одбора Демократског фрона и тренер Рукометног клуба „Беране 2003”. Веско Ракетић позвао је јуче надлежне државне органе да коначно пронађу починиоце који су прије годину запалила три возила испред његове породичне куће у селу Ријека Марсенића. Он је подсјетио да је полиција саопштила да су након пожара пронађени трагови бензина и да је он подметнут. Истакао је да овај случај, иако се радило о вандалском чину гђе су били угрожени и људски животи, намјерно маргинализује, само зато што се он декларише као Србин.

- Тачно је да су направљени одређени помаци у истрази, што је јавно потврдио и сам министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић, али имена починиоца још увијек нијесу објелодањена. Са друге стране свједоци смо да су у неким другим случајевима сличне природе, починиоци, уз велику медијску и другу помпу, одмах ухапшени и процесуирани. Добијам утисак да се врши опструкција читавог процеса који се тиче паљења возила испред моје куће када сам и сам био изложен великој опасности, са циљем да се тај догођај маргинализује, само зато што јавно говорим да сам Србин и да припадам већинском народу који живи на подручју Васојевића. На то указује и податак да нико од званичника није дошао да види шта се то десило, или да осуди овај гнусни чин. Позивам надлежне државне органе да коначно кажу ко је запалио аута испред мога дома, јер се осјећам крајње несигурно у средину у којој сам рођен и у којој живим – наглашава Ракетић.

У пожару који се догодио испред Ракетићеве куће потпуно су изгорели минибус и два комби возила власништво Рукометног клуба „Беране 2003”. Приликом пожара Ракетић, је у намјери да спаси једно од возила, задобио лакше повреде, а дошло је и до пуцања прозора на његовој кући. Ватрена стихија се уз помоћ јаког вјетра ширила великом брзином, алу су припадници Служе заштите и спасавања из Берана успјели да локализују пожар и да спријече да пламен захвати оближње куће.

Ракетић наводи да су се обистиниле његове тврдње да је неко намјерно изазвао пожар како би му нанио штету и покушао да га ућутка.

- Као опозиционар и човјек дуги низ година указујем на бројне аномалије које се дешавају у нашем друштву. Уз то, као дугогодишњи спортиста и спортски радник интензивно сам радио на промоцији здравих стилова живота у жељу да младе отргнем од дроге и других порока и усмјерим их према спорту. То некоме очигледно смета – тврди Ракетић.

Истрага није довела до идентитета починиоца

На недавно одржаној сједници Скупштине Црне Горе посланик ДФ-а Будимир Алексић тражио је од министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића да му одговори шта је предузето у циљу откривања лица која су запалили Ракетићева возила. Нухоџић је одговорио да је истрака у току и да се ради на проналажењу починиоца овог кривичног ђела, квалификованог као изазивање опште опасности, те да су вјештачења показала да је на достављеним предметима утврђено присуство бензина који је коришћен од стране НН лица.

- До сада предузете мјере и радње нијесу довеле до идентитета извршиоца овог кривичног ђела. Полицијски службеници и даље предузимају мјере и радње на откривању починалаца овог кривичног дјела – одговорио је Нухоџић.

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић