logo3

ВЕСЕЛИН П. ЏЕЛЕТОВИЋ, НОВИ ЧЛАН ИЗДАВАЧКОГ САВЈЕТА ЧАСОПИСА ''ГЛАС ХОЛМИЈЕ''

ПОЗНАТИ КЊИЖЕВНИК И ПЈЕСНИК ИЗ БЕОГРАДА ВЕСЕЛИН П. ЏЕЛЕТОВИЋ, НОВИ ЧЛАН ИЗДАВАЧКОГ САВЈЕТА ЧАСОПИСА ''ГЛАС ХОЛМИЈЕ''

Предсједник издавачког савјета часописа ''Глас Холмије'' књижевник и новинар Бранислав Оташевић и главни и одговорни уредник часописа ''Глас Холмије'' историчар Горан Киковић данас 24. јуна 2019. године донијели  су  одлуку да се за члана савјета часописа ''Глас Холмије'',именује угледни књижевник и пјесник са Косова и Метохије сада настањен у Београду Веселин П. Џелетовић.

Ко је Веселин Џелетовић?

Веселин П. Џелетовић, рођен 1962, на по луле дувана од небеске Србије. Сањоходи између илузија и бди над Косметом. Члан је Удружења књижевника Србије и ИФЈ (Међународне федерације новинара). Председник је Удружења писаца "Поета". Виши научни сарадник Српске краљевске академије научника и уметника.

Објавио је следеће књиге:

Племенити витез од Космета – збирка поезије

Ех, Косово - збирка поезије

Лепоти твојој дариваћу риме - збирка поезије

Последњи српски цар Јован Ненад – историографска монографија

Чувари завичаја - роман

Ограма - збирка поезије

Орихалк и кристал Атлантиде - роман

Јован Ненад - Црни човек

Срби и свет – коаутор Радомир Смиљанић

Боемска поезија – коаутор Миленко Чуровић

Српско срце Јоханово – роман

Од Јасеновца до Олује – коаутор Радомир Смиљанић

Роман “Српско срце Јоханово” доживео је 14 издања (тренутно је у припреми 15) и преведен на енглески, руски, француски, немачки, македонски, словачки, јерменски, италијански, румунски и грчки језик. Тренутно је у припреми снимање светског играног филма по овом роману чији је продуцент Бандур филм а глумиће светски позната имена.

Веселин Џелетовић је добитник награде „Матија Бан“ коју Општина Чукарица додељује заслужним појединцима за допринос култури. Добитник је специјалног признања Академије "Иво Андрић" и Високог интернационалног признањаАкадемије "Иво Андрић"; Ордена Централне козачке војске Руске Федерације који је Веселину додељен као борцу за истину. Носилац је ордена „Косметска звезда“ који му је додељен од стране полицијских ветерана Републике Србије. Одликован је медаљом „За верност слову и делу А.С. ПУШКИНА“ . Носилац је титуле „Српски витез“ додељене од стране Културно историјског центра „Српска Круна“. Добитник је повеље „Свети Сава“ за „благодарна дјела подарена српском народу“. Носилац је „Мајсторског писма“ за поезију. Добитник је многобројних повеља и захвалница за песничку и хуманитарну делатност.

Живи и ради у Београду.

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Прилог припремио Давид Лалић, члан издавачког савјета часописа ''Глас Холмије''