logo3

БОЈЕВО БРАТСТВО УПУТИЛО ПОДРШКУ БРАЋИ У БЕРАНАМА НА ДАНИМА СВЕТОГ САВЕ

БОЈЕВО БРАТСТВО УПУТИЛО ПОДРШКУ БРАЋИ У БЕРАНАМА НА ДАНИМА СВЕТОГ САВЕ

Поштована, браћо и сестре помаже Бог!

Свесрпски савез ветерана „Бојево Братство“ поздравља све учеснике догађаја, посвећено нашем учитељу вере и традиције Светом Сави.

Веома сам поносан, што сте ми указали част и позвали да у име своје организације присуствујем овом скупу. Жао ми је што сам спречен да у име организације коју представљам дођем и кажем пар братских речи подршке овом јуначком збору, који је увек стајао на првим линијама одбране Српства. Као што су у рату топови важно и неизбежно оружје за освајање слободе, тако је у миру написана реч снажно оружје које брани и осваја слободу и чува част једног народа у више генерација.

Овим писмом подршке желим да Вам изразим у своје име и у име чланова наше организације братско дивљење Вашој решености и јакој вољи да сачувате сећање на наше славне претке и сачувате нашу заједничку мајку Српску Православну Цркву.

Неговањем традиције Светосавља остављамо нашим потомцима аманет очувања српске ратничке и слободарске традиције када и ми једног дана физички нестанемо.

Као што Ви браните од заборава нашу светлу српску историју и истину, тако и организација у чије име Вам се обраћам, брани од заборава јунаке наше новије историје, који су оставили своје делове тела и своје животе на линији одбране Српства.

Овим писмом желимо да Вам дамо до знања да свакодневно пратимо Ваше напоре да превазиђете искушења која су пред Вама и искрено Вам кажемо да у тим искушењима нисте сами и да имате велику подршку од нас ратних ветерана из Србије.

Искушења пред којима данас сви стојимо потсећају нас и на она зла времена када је српска крв текла од братске српске руке. Ти историјски догађаји нас уједно упозоравају и обавезују да до тога више никада не сме доћи. Иако су искушења велика, велики Бог ће наћи начина да нам свима да снаге да их победимо.

Уверени смо да у будућности шта год се дешавало, наши ће односи остати искрени и братски. Ваша радост је и наша радост, Ваша мука је и наша мука. Драга браћо и сестре, Велики Бог свима Вама и вашим најмилијима дао здравља, а нашој напаћеној Црној Гори и Србији вечну слободу, мир и напредак.

Живела Србија, живела Црна Гора !!!

Председник

Свесрпског Савеза Ветерана

„Бојево Братство“

Славољуб Љубисављевић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић