logo3

Беранци самоиницијативно изашли у величанствену литију

Беранци самоиницијативно изашли у величанствену литију

Грађани Берана самоиницијативно су организовали величанствену литију 18.августа 2020., поводом доношења спорног Закона о слободи вероисповести који је изазвао велике потресе и гнев православног народа у Црној Гори, посебно после неуспелих преговора представника Владе и Правног тима Митрополије црногорско-приморске.

- Не дамо светиње, грмело је на зборном месту Беранаца, парку пред готово завршеним Саборним храмом Светог Симеона Мироточивог.

Потом се колона од неколико хиљада људи коју су предводила деца са иконама у рукама, над којом су вијорили заставе Краљевине Црне Горе, запутила ка три километра удаљеном катедралном манаситу Епархије будимљанско-никшићке Ђурђеви ступови.

- Устала је Црна Гора сватиња се бранит мора - орило се из грла пркосних Беранаца пред седиштем Епархије, где се клицало јединој канонски признатој православној цркви у Црној Гори-Српској православнппј цркви, али и епископу Јоаникију, живом симболу литија које су задивиле свет, који је и у демократским друштвима навикао на ружне сцене приликом испољавања народнпг пркоса и гнева.

- Владико соколе, не дамо светиње - певали су Беранци који су поручили да овај град и његови становници никада неће бити део оних који бесомучно, подржавани режимским медијима на најбестијалније начине кидишу на Митрополију и СПЦ, на Црну Гору Петровића и традиционалне вредности друштва, какво је до пре неколико деценија била Црна Гора...

Слика може да садржи: једна или више особа, људи стоје, гужва, небо, дрво и на отвореном