logo3

БЕРАНЕ : КРСТ СА ЧЕТИРИ ОЦИЛА НАПРАВЉЕН ОД АУТОМОБИЛА

БЕРАНЕ : КРСТ СА ЧЕТИРИ ОЦИЛА НАПРАВЉЕН ОД АУТОМОБИЛА

Из дугачких, непрегледних колона аутомобила (нису ишли у штабове за по 20 евра за гориво) поносно се вијоре тробојке. Од неколико аутомобила формиран је крст, којим су поносни Васојевићи рекли не отимању светиња!

 21/05/2020 

Несаломиво Беране

БЕРАНЕ : КРСТ СА ЧЕТИРИ ОЦИЛА НАПРАВЉЕН ОД АУТОМОБИЛА

Јутрос 21.маја 2020. На Дан независности Црне Горе на згради Општине Беране осванула је тробојка.Поред знамења Црне Горе и Берана, вијорила се и тробојка, званична застава Краљевине Црне Горе из времена краља Николе Петровића.

-Застава је заједно са државном ту истакнута оног дана када је званично облежаван државни празник и ту ће бити док траје, изјавио је за Новости председник општине Беране Драгослав Шћекић. Застава је постављена на основу Закона о избору, употреби и јавном истицању националних симбола, а како Новости сазнају, после набавке нових застава ту ће остати трајно. Потом се прослава Дана независности у Беранама у организацији власти прослављала са три аутомобила и шест застава нове Црне Горе. Све се то дешавало у пратњи полицијског возила за којим није ни било потребе, јер су грађани Берана максимално игнорисали данашњи празник. Примећено је да једно од три возила у колони није било регистровано,односно било је без регистарских таблица.

Како су нам рекли грађани Берана ово је још једна у низу представа режима, како би приказали да грађани славе Дан независности. Васојевићи су игнорисали државни празник из предвече кренули са дугачком и непрегледном колоном аутомобила (нису ишли у штабове за по 20 евра за гориво) поносно су се завијореиле тробојке. Од неколико десетина аутомобила формиран је крст, којим су поносни Васојевићи рекли не отимању светиња!

Беране је очигледно ових дана постао симбол отпора, слободе и пркоса. Нестварне, готово библијске сцене одбране светиња остаће као сведочанство борбе овог поносног народа против црногорског режима.

И док смо данас гледали фијаско прославе „Дана независности“, где су учествовала три возила и шест застава, вечерас је остатак Берана показао шта значи љубав према свом граду, вери и Цркви.

Фотографија корисника Горан С. Киковић

 

 

Беране