logo3

АМБАСАДОР РУСИЈЕ ВЛАДИСЛАВ МАСЛЕНИКОВ ПОСЈЕТИО БЕРАНЕ

АМБАСАДОР РУСИЈЕ ВЛАДИСЛАВ МАСЛЕНИКОВ ПОСЈЕТИО БЕРАНЕ  И ПОРУЧИО

Братске односе треба унаприједити

Маслеников и Шћекић са владиком Јоаникијем

Уоквиру манифестације „Дани руске културе“ амбасадор Руске федерације у Црној Гори Владислав Маслеников боравио је у Беранама гђе се састао с предсједником општине Драгославом Шћекићем и његовим сарадницима. Он је том приликом казао да му је задовољство и част бити у Беранама и да је импресиониран пријатељским односом народа овога краја према Русији. Он је истакао да те односе треба још више унаприједити

– „Дани руске културе“ који се организују трећи пут у Беранама додатни су подстицај унапређењу наших односа, који заслужују да буду још бољи – казао је Маслеников.

Он је подсјетио да Амбасада Руске федерације у Црној Гори нуди стипендије студентима који желе да студирају у Русији. Говорио је и унапређењу односа Берана с побратимском Костромском облашћу.

На подсјећање предсједника Шћекића да Општина спроводи активности на уређењу Цвјетног парка и подизању споменика маршалу Жукову и Лексу Саичићу, амбасадор Маслеников је предложио да та спомен-обиљежја заједнички открију за Дан општине, 21. јула.

Предсједник Шћекић је упознао руског амбасадора с потенцијалима које нуди Беране посебно у области туризма. Он је додао да постоји нераскидива историјска нит која веже његове суграђане с Русијом.

– С поносом можемо и данас, и сјутра, и овдје и на сваком мјесту да кажемо да народ ових простора носи у себи осјећај посебне љубави када је у питању однос према Русији – нагласио је Шћекић.

Након састанка у згради Општине, амбасадор Маслеников и предсједник Шћекић посјетили су Манастир Ђурђеви ступови гдје их је примио владика Јоаникије.

Д.Ј.

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић