logo3

 ШИПТАРИ ПРОВОЦИРАЈУ И ПРИЈЕТЕ СРБИМА НА СЈЕВЕРУ ЦРНЕ ГОРЕ

. · 

 ШИПТАРИ ПРОВОЦИРАЈУ И ПРИЈЕТЕ СРБИМА НА СЈЕВЕРУ ЦРНЕ ГОРЕ

Фотографија корисника Bjelopoljske Novosti

Нови атак Албанаца у Црној Гори на српске светиње. Овога пута у Мартиновићима недалеко од Гусиња, гдје се противе обнови цркве Светог Василија Острошког Чудотворца, оскрнавили су крст са до сада обновљених темеља.

, Скинули су га, сломили и бацили у поток у ноћи између понедељка и уторка, када су верници приметили шта се десило" каже свештених Бојан Радуновић, парох Горњополимски и андријевички, који је цео случај одмах пријавио полицији, која је извршила увиђај.

,,Албанци на све начине покушавају да нас спрече да обновимо древну светињу, коју су својевремено палили и рушили, али, неће успети у томе. Служили смо литургију на дан Светог Василија Острошког, и зачудо, све је прошло у најбољем реду. Свима је то било сумњиво, јер, није било уобичајених покушаја ометања и добацивања. Али, ето, они су урадили оно што је обећавао један службеник Општине Гусиње, који је претио да ће запалити цркву ако буде обновљена. За сада пролази све то некажњено, али, докле, видећемо - каже отац Бојан, који очекује одлучну реакцију државе, који би требало да се обрачуна са људима који шире верску и националну мржњу".