logo3

ПАВЛЕ ОБРАДОВИЋ''ЈОШ ТРАЈЕ ПЛАНСКО УНИШТАВАЊЕ И РАСРБЉИВАЊЕ ВАСОЈЕВИЋА''

СТАВ
Пише: Павле Обрадовић, Београд 
ЈОШ ТРАЈЕ УНИШТАВАЊЕ И РАСРБЉИВАЊЕ ВАСОЈЕВИЋКЕ ОБЛАСТИ

Најжалосније је што су "извршиоци радова,"наши људи, чији су монструозни задаци од 1941. године исти за Васојевиће: 1. Расрбљивање Васојевића, 
2. Дехристанизација и 3. Борба против традиционалног Русофилства.
У Катастру Берана и Андријевице ,заправо, раде подобни Васојевићи: Стојановић, Марсенић, Марјановић и тд.

Већ годинама пишем о тој скривеној намјери режима, да се систематски ради на трајном расељењу Срба са сјевера и Васојевића кроз монструозне економске притиске.
Плански и сурово се уништава све што је основа за одржив опстанак Срба у будућности на том подручју. 
Уништава се све шта је била основа вјековног опстанка и егзистенције Васојевића на тим просторима и онемогућава било какав економски одржив опстанак, човјека, Србина на тим просторима а да буде слободан човјек. Страшним уништавањем шума, подржављењем-отимањем приватницима, бесправном сечом истих од стране њихових плаћеника, отимањем ријека као основе живота за сточарство и пољопривреду као појилишта и влаге за траву у љетњим условима, ради, као неке, изградње Мини Хидро Централе од бедних пар мњ, отимање катуна и пашњака и проглашавање истих за државно власништво је посебно криминално и у супротности са позитивним правом, традиционалним и обичајним правом и европском конвенцији о заштити имовинских права коју је Црна Гора потписала да ће заштитити приватну својину која реално постоји. Вјековима су катуни и пашњаци били наши братственички као заједничка имовина-комуни. 
Старији Васојевићи су се сјећали 1912, 1913 и причали ми да се сећају када је ЦГ дошла на те просторе и на најмонструознији начин, шта нам ни Турци нијесу радили, отела нам све шта је вјековима била основа нашег опстанка, егзистенције нас и наших предака. Створили су и могућност законитог притиска, уцјена и прогона Срба у будућности, јер од сада ако сте Србин и хоћете да обновите вјековно огњиште-станиште у вашем катуну, немате на то право јер је тамо неки купљени Васојевић нпр. Стојановић укњижио Ваш катун као државну земљу, шуму су одрадили раније. Злочиначки резон било моје сада је наше црногорско-комуњарско данас се зове експропијација ради општег интереса. Ако бисте хтјели да купите краву, морате да направите уговор са Црном Гором да платите за своју земљу вјековне пашњаке, пашарину, која ће за Србе бити нормално већа, мораћете да платите боравишну таксу за себе стан и стоку на својој земљи, свом катуну, коју су вам отели и шта се неће исплатити.
Шума бити неће, због лудачке сече истих, вода-кише-лавине ће и оно мало земље и путеве однети и спрати са брда, јер нема шума да је штити и задржава. Због стављања ријека и све воде у цијеви промијениће се тотално клима- микро клима и биће суша у августу поготово неће бити траве и воде за појење стоке. Боровница, печурки, рибе у ријекам неће бити.Значи било какав економски одржив опстанак човјека и пороодице Србина биће НЕОДРЖИВ! Ово је организовани ЗЛОЧИН са несагледивим последицама ради прогона Срба и промјене етничке структуре. Прича се и о одлагању радиоактивног отпада НАТО на Зековој глави планина Бјеласица у шта нијесам сигуран. Све те злочине раде Милови чауши Васојевићи именом и презименом... Магарци почињу да пливају тек када им вода уђе у уши, бојим се да је нама ушло и горе и доље, не можемо главу да помјеримо јер су нам га набили до мозга, врат не ради, као у вицу о лаву и магарцу.

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Извор:Фб група Племе Васојевићи