logo3

Мирко Вукићевић '' ОТВОРЕНО ПИСМО ПРЕДВОДНИКУ''

 

 

Пише Мирко Вукићевић

 

ОТВОРЕНО ПИСМО ПРЕДВОДНИКУ

 

        Предводниче, челниче, слављениче са дежурним осмијехом, ти у трансу славиш и поручујеш да ће у твом наредном мандату бити боље и очекујеш да ти сви вјерују. Кажеш да улазимо у Европу. Да ли то значи да смо до сада живјели у Африци? Ако имаш неки таленат - засада га добро скриваш. Смијеш ли ти да урадиш било шта, што би било боље него што је било до сада и да докажеш да се то могло и раније урадити? Не вјерујем да ће ти то досадашњи предводник дозволити. И даље ће све бити окренуто наопачке. И даље ћете ићи утабаним стазама, јер нека нова лица у новом парламенту не значе и нову пилитику. Ко вјерује да ће са вама икада добро бити је политички слијепац. Свуда по Црној Гори створили сте гробља зарђалих фабрика. Без овакве власти бисмо живјели боље. ''Сјахао Мурта да ујаше Курта''. Одавно сте отворили лудницу и изгубили кључеве. Идете куд хоћете са поквареним кочницама. Ко то, предводниче, насрће на Црну Гору осим вас из владе? За то вам није потребан НАТО.                               

Када неће од ДПС-а                                                                                                                                                       Црну Гору да заштити,                                                                                                                                                                         од кога ће, кад опасност                                                                                                                                                               с` друге стране не пријети?

                                                                                                                                            

            Не би ме изненадило да једнога дана саопштите, како су и кости српских четника, кости бораца антифашистичке Југословенске војске у отаџбини, кренуле из Словеније и Хрватске и хоће да покоре Црну Гору. Челниче, Црна Гора је угрожена од профитера њене независности, а не од других, како се из ДПС-а стално говори, а поготово у предизборној кампањи. Пошто нам не пријети никаква опасност са стране, код нас, слављениче, цвјета тзв. унутрашња невоља. За грађане је највећа мука што се њихова заштитница, држава, појавила у супротном облику, тј. као агресор, нападач на сопствени народ. Пуни се буџет под пријетњом казне, наплаћује се ПДВ за све и свашта, гасе се фирме, намјерно неке своје људе хапсе да би им касније притвор дебело исплатили. Данашњи режим влада на основу медијских манипулација о борби против организованог криминала, корупције, каматаша, рекеташа, моћне мафије, а да у стварном животу нико од њих није правоснажно осуђен, нити се од оваквих смију наплатити дуговања и порези. Криминалци више не бирају ни вријеме, ни мјесто, ни начин за своје активности. Раде кад хоће, гдје хоће и шта хоће. Ко им то омогући да обезглаве државу и да владају њоме? Те криминалце једино може да ухвати грип. Код нас ништа није организовано осим криминала.

            Предводниче, ова самовољна и безобзирна власт, у држави која постаје рај за криминалце и која је тежак болесник на крају нестајања,  довршиће дивљачко разарање црногорске привреде. Све чега сте се дохватили, од Улциња  до Пљеваља, сте или затворили или уништили. Има ту неколико усамљених вукова из организованог чопора, који баш ни од чега не зазиру. Спојили су своју касу са државном касом. Црна Гора је на ивици пропасти, али иде даље. Пљачкашки поход на све што је државно – наставља се. Не назире се крај. Црна Гора је сваког дана црња и гора. Они који су створили овакву Црну Гору, сада кажу као да је нијесу они такву створили. Биће прије да су они прављени овако да би Црна Гора била направљена овако килава. Они су чудни слијепци. Све јасно виде осим себе. Нас Србе су ишчупали из великог поља и засадили у малу теглу. Хоће ли Срби у Црној Гори бити проглашени државним непријатељима као што су комунисти пријестолонасљедника Александра Карађорђевића, који је рођен у изгнанству, прогласили за државног непријатеља у другој години његовог живота? Нелегитимну власт у Црној Гори не би требало да призна ни Србија ни Русија.

            Слављениче, људи са факултетима данас лијепе плакате по билдбордовима оних ваших са мало школе или купљеним дипломама. Нико више не вјерује у вриједност ваших диплома. У политици, судству, образовању - свуда плагијат. Преко 37% младих је незапослено. Они живе од пензија ђедова и бабâ, више него од плата родитеља. Гдје сте ви орали, ту смо ми надрљали! Сити смо свега, а опет гладни. Мука ми је од ововременске банде пред којом смо устукнули, дозволивши да од Црне Горе направе пачавру којом газде и ЕУ  бришу под. ЕУ је тоталитарна машина за мљевење идентитета. Да ли нам треба таква Европска Унија у којој је Хрватска чланица, која рехабилитује нацизам, фашизам и усташтво. Треба ли нам то понижење, предводниче?

           Не могу да поднесем тајкуне и такозвану интелектуалну елиту, која не види даље од носа и новчаника. Срећан сам што нијесам члан њиховог јата, а занавијек благословен што никада нећу бити ни налик.

           Хоћеш ли ти, предводниче, кад затреба режиму, основати неку нову странку, као што је уочи референдума 2006. године Мило формирао Бошњачку странку да би му кад год затреба служила? Хоћеш ли и ти да наставиш са рушењем мостова који Црну Гору повезују са Србијом и Русијом? Хоћеш ли и ти, као партијски војник, да доводиш албанску дијаспору и албанску мафију да гласају, као што је то урађено 2006. године на покраденом референдуму поводом разбијања заједничке државе Србије и Црне Горе и стварање приватне државе, када буде нешто слично затребало?

           Предводниче, волим ја моју Црну Гору. То је стара држава. Жао ми је што не стара као вино него као опанак. Жао ми је што је наша заједничка држава, Србија и Црна Гора, разбијена покраденим референдумом и толико ова наша данашња смањена да купац може одмах да је понесе са собом и кокошка да је прелети.

           Ко то хоће да отвара пут стварању медитеранске уније Албаније, Црне Горе и Хрватске? Зашто Црна Гора жртвује сопствене интересе зарад туђих, зарад моћних? Ријетки су примјерци данас у свијету овакве лојалности, таквог понижавања и солидарности са моћним савезницима. Своју независност не треба да прослављате. Највише ми смета издаја. То није особина, али, нажалост, све је чешћи дио карактера оних који су одустали да буду људи. Може ли се успјех Црне Горе градити - лажним језиком, лажним писмом, лажном црквом, лажном историјом?

            Предводниче, треба вратити традиционалне вриједности љубави и поштовања, рада, реда, и учења, волио бих да будемо друштво у коме људи живе од свог рада, у коме се поштује знање, у коме се дјеца воле и пазе, у коме се стари поштују. То је опис традиционалне српске и црногорске породице, коју свако од нас носи у себи. Узалуд чекамо боље дане, када ће свако имати цијелу погачу за себе и да се унесе бар један дан прољећа у нашем животу.

            Обећао сам себи да нећу да се враћам на ову тему, па таман да су ми киднапери отели цијелу породицу и држе је на нишану висококалибарског оружја. Али, ми, грађани који вас плаћамо за незнање, нерад и немар, имамо право да тражимо вашу одговорност, да вас упозоравамо и прозивамо, макар кроз црне хронике, макар кроз медије, док вас неко за то надлежан не поучи, све док вас не утјерамо у ред. Предводниче, то чекамо као што жедна земља чека кишу. Кад ће већ једном та киша да и нама сунце гране?!