logo3

Милица Ђурђевић ''KO НЕЋЕ БРАТА ЗА БРАТА ХОЋЕ ФАТМИРА ЗА ГОСПОДАРА''

KO НЕЋЕ БРАТА ЗА БРАТА ХОЋЕ ФАТМИРА ЗА ГОСПОДАРА

Милица Ђурђевић

Фатмир је 2006. на референдуму гласао за независну Црну Гору. И сви његови, без изузетка, на питање да ли сте за излазак из заједнице са Србијом – заокружили су ДА. Многи су стизали из далеке Швајцарске, Аустрије, Немачке...Сви као један похитали су да пруже свој допринос стварању Монтенегра. Чинило се да већих Црногораца „у Црну Гору“ није било.

Увече када су објавили покрадене резултате Фатмир је први изашао на улице да слави. Три ноћи је спавао на леђима колико су га болела рамена од витлања нове црногорске заставе.

Монтенегро Фатмира није изневерио – међу првима је признао независност тзв. Републике Косово. У УНЕСКО се није либио да гласа да Пећка патријаршија, Дечани, Грачаница и древне светиње припадну албанско-косовској културној баштини. Исто је учинио и пред Интерполом. Простирао је црвене тепихе Тачију и Џаферију, дочекивао бивше терористе као божићне положајнике. Челници Монтенегра су на свим пољима доказивали да су верни пријатељи Велике Албаније убеђени да ће тиме спречити да мечка заигра и пред њиховим вратима.

Фатмир је подржао Мила Ђукановића кад год је требало. И његови су ономад спасили Вујановића кад су стигли чувени гласови из Рожаја и променили исход избора. Доказивао је своје монтенегринство, клео се у „независну и вјечну“, био узоран грађанин Монтенегра...Ал не лези враже...Дође време да Фатмир врати кече на главу и заставу Црне Горе замени црним албанским орлом и УЧК знамењима.

Јуче су у најмлађој општини Црне Горе (Тузи) одржани локални избори. Албанска коалиција однела је убедљиву победу. Славило се до касно у ноћ. Фатмир је са својим сународницима клицао терористима УЧК, носио њихове симболе, млатио рукама симулирајући великоалбаског орла...

Кажу да је овим пиром на улицама званично најављено забадање копља Велике Албаније и на територију Црне Горе.

Ко би рекао, а мислили су да ће НАТО пакт да их сачува бесмртне и балсамоване. Упркос вољи народа чинили су све да пониште историјске тековине Црне Горе. Прогонили су све што је српско и суштинско. Одрицали су се свога и грлили туђе.

Нема ту много мудрости, све је јасно – Ко неће брата за брата, имаће Фатмира за господара!

Фотографија корисника Милица Ђурђевић

  •  

    •  
    •