logo3

ЖЕЉКО ЧУРОВИЋ ''ЦРНОГОРСКА НАЦИЈА ЈЕ РОЂЕНА У ЈАЈЦУ''

ЦРНОГОРСКА НАЦИЈА ЈЕ РОЂЕНА У ЈАЈЦУ

Народни покрет “Српска вертикала”

Председник Жељко Чуровић

 

 

 

Присуствујемо сцени бруталне асимилације српског народа у Црној Гори на почетку двадест првог вијека, започете половином двадестог вијека.

До окупације Црне Горе у II Свјетског рату, црногорска нација се није помињала у јавности, осим у пројектима Западних сила, које су одавно зацртале нестанак српског народа са мапе свијета. Српски народ се жилаво одупирао брисању сопственог националног идентитета, све до појаве Комунистичке партије Југославије (КПЈ), чији су злочини направили несагледиве последице над српским народом у Црној Гори.

“Пасје гробље” у Колашину је 1942. год. прогутало пет стотина невиних Срба, највише стараца и жена, а било је и бираних момака који нијесу били идеолошки отровани. На исти начин су убијани Васојевићи као “велики Срби”, како их је партија прогласила. У Даниловграду је убијено двадесет бираних Срба и двадесет паса, па су заједно сахрањивали псе и људе.

То гробље су назвали пасје гробље.

Комунисти су убили двеста четрдесет свештеника Српске православне цркве (СПЦ) у Црној Гори за вријеме II Свјетског рата.

Ове погроме је водио Милован Ђилас, који је наредбе потписивао својом руком, као што је у Јајцу, на Конгресу КПЈ зацртао проглашење црногорске нације. Да би се пред крај свога живота покајао и постао Србин.

Завршетак рата није донио мир Србима у Црној Гори. Злочин КПЈ-ота према онима који су се изјашњавали као Срби настављен је голооточким мучењима и убијањима. Користили су љубав српског народа према Русији и руском народу, да прогласе непријатељским дјеловање, као и данас и на основу тога су их прогонили и убијали, све док се не одрекну себе.

То одрицање се десило, одмах након голооточких злочина, када је тадашњи предсједник Црне Горе Блажо Јовановић послао наредбу свим општинама и мјесним заједницама, да се од тог датума сви грађани Црне Горе морају изјашњавати национално Црногорци.

До тог датума, сви грађани Црне Горе су се изјашњавали национално: Срби мухамеданске вјере, Срби римокатоличке вјере и Срби православне вјере.

Од Блажове наредбе, грађани Црне Горе се изјашњавају: Црногорци мухамеданске вјере, Црногорци римокатоличке вјере и Срби без вјере.

Дакле, сви погроми и убијања у току рата и након II Свјетског рата над српским народом у Црној Гори учинили су пројекат успјешним. То је био политички пројекат расрбљавања и асимилације Срба, коме припада и Мило Ђукановић. Мила су очигледно повили умјесто пелене у идеолошку црвену мараму, па је у тој боји одрастао и градио своју политичку каријеру.

Често га хвата заборав о ономе што је радио у младости, па ћу искористити прилику да га подсјетим:

Деведесетих година, на почетку новог грађанског рата који су наметнули његови налогодавци, изјавио је: “Дошло је  вријеме да се коначно осветимо усташама за сва зла која су урадили српском народу у прошлости”, сликајући се у шареном џемперу са војницима ЈНА на Чепокућама.

Вјероватно је у том моменту прорадио ген једног од његових предака Блажа Ђукановића који је био по чину ђенерал и први четнички командант у Црној Гори.

Та замјена теза господина Ђукановића, о политичком процесу прије двадесет година, када је, како он каже, дио Црногораца прешли у Србе, је неистинита. То је био период, када су они који су нагоњени политиком којој је он припадао и припада свим својим бићем, одлучили да буду оно што су њихови преци били од како знају да постоје. У страху, да се тај тренд настави и сви грађани Црне Горе постану оно што су били њихови чукундједови, то јест Срби, убрзан је пројекат асимилације, прогона и понижавања Срба у Црној Гори. Тај пројекат треба до краја да спроведе управо Мило Ђукановић са својим лажним “историчарима”, “лингвистима”, послушницима, за шаку Јудиних сребрњака.

Ово је вријеме лажи и превара. Вријеме содомије. У памет се, браћо Црногорци. Осјећајте се како желите, али не остављајте потомству проклетство и мрљу на имену пред Богом. Бог је велики, свемоћан и свевремен. Сви смо ми пролазни. Ко има образа стидјеће се, ако је учинио нечасно дјело. То су знали наши преци, зато нам је име трајало вјековима. Убијеђен сам, да ће нам се име људско затријети ако потраје пројекат Милове политике.