logo3

АДВОКАТ РАТКО РМУШ ''ПУСТО ЛИ ЋЕШ БИТИ,НЕВЕСИЊЕ РАВНО!''

ПУСТО ЛИ ЋЕШ БИТИ,НЕВЕСИЊЕ РАВНО!

(Понављање избора у пустињи,глас вапијућег у пустињи)

Чујемо да се Државна изборна комисија пробудила из коме,и ријешила да се понове избори на 5 бирачких мјеста,међу којима и на једном бирачком мјесту,у мом селу Шекулару.

Та чињеница неће бити предмет ове објаве.

Предмет ове објаве је табела,која је саставни дио ове објаве.

Види се да је у Шекулару,године 2014 било уписано 364 гласача,дакле 364 пунољетна лица. Године 2018,уписано је 290 људи. Фали 74 Шекуларца. Сад се питамо,куд су они. Одговор знамо, под земљом, и у другим неким земљама, селима и градовима. Шекулар је запамтио низаме,Руговце,Њемце,балисте,гладне године,сњегове,вукове,куге и шпањолке,сеобе и деобе,па није било овако.

Шекулар је добио концесије,хидроелектране и пилане,а од свега тога није имао ниШта,осим похаре,која траје од 1945 до данашњег дана.

Горња скола у Спалевићима, одавно нема ђака,а осмољетка код Задруге је такође на издисају. Из зидина кућа смукови гледају, и расте јасен и лозари,из кућа,које сам ја запамтио,и веселу грају дјеце с сличугама и саонама од буковог дрвета.

Притом,немам двеста година, па да памтим, скоро је то било.

Према овом народу се води злочиначка политика,геноцидна,десетинама година,и немојте мислити да ће вам то бити срећно,вама и накоту вашему, аспидин породе. Па мало је и све то,та пустиња, но се и несрећна Црна Гора кусура са албанским лобијем,и дио те пустиње даје другој,такозваној, држави.

Да иронија буде већа, прије два вијека, турски суд је Мокру планину, пустињу, досудио, нама Шекуларцима,а не Руговцима,па испада да је Стамбол имао више обзира према нама, него наша влада и наше -партије, које се живе не чују, као да је у питању пустиња Гоби,а не пустиња Шекулар.

Није само Шекулар пустиња, пустиња постаје Калудра, Ровца, Полица,Горња Села, Заостро, Црни врх и само Беране.

Има ли ко статитистику новороЂених ,умрлих и исељених?

Знате ли да је од 800 порођаја у беранској болници, само 200 Беранаца рођено,остало су друге општине и страни држављани(Риверсајд)? И сад су избори битни?

 

                                Пише Ратко Рмуш адвокат из Берана