logo3

ГОРАН КИКОВИЋ -ТЗВ. ЦРНОГОРСКИ ЈЕЗИК ЈЕ ''РАЗЛИКА ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК''

Горан Киковић,проф.историје

ИСТИНИТА ПРИЧА
ТЗВ. ЦРНОГОРСКИ ЈЕЗИК ЈЕ ''РАЗЛИКА ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК''

Прије неколико мјесеци десио ми се један несвакидашњи догађај, наиме, кренуо сам из насеља Лисијево поље код Берана гдје живим да одем до града.
Чекајући такси наишао ми је један мој пријатељ и узео ме са аутом, у ауту су биле двије дјевојке, које сам ја познавао јер, су ми некада биле ученице у школи у Доњој Ржаници у којој сам некад предавао историју. Пошто их нисам годинама виђао, питао сам их гдје су? шта раде?, чиме се баве? Рекле су ми да студирају. Кад сам их питао гдје и шта студирају? Одговориле су ми стидљивим гласом у Никшићу. На моје инсистирање шта студирају? Рекле су ми срамећим гласом па "црногорски" језик господине професоре, јер Ви знате да нисмо били добри ђаци, па смо зато уписале Црногорски. 
На моју констатацију да тај језик не постоји, оне су слегле раменима. Кад сем ја још истакао да ћемо ми кад дођемо на власт укинути тај језик и рекао им шта ће оне да предају послије!? Џаба студирају и троше паре родитеља, њих двије су рекле па професоре ми ћемо положит разлику за Српски и предаваћемо Српски језик.

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић