logo3

СЛИКАРКА И ПЈЕСНИКИЊА РАДОСЛАВА ПЕРСА ЋУЛАФИЋ МИЛАТОВИЋ

ПРЕДСТАВЉАМО НАШЕ УМЈЕТНИКЕ

СЛИКАРКУ И ПЈЕСНИКИЊУ РАДОСЛАВУ ПЕРСУ ЋУЛАФИЋ МИЛАТОВИЋ

Радосава Милатовић, дјевојачко Ћулафић, рођена је 05.07.1048. године у Грачаници код Мурина.

Живјела је у Грачаници, Коњусима и Подгорици. Од 1967. године живи у Нишу гдје је завршила биротехничку школу. Има два сина и два унука. Пензионерка. Радила у ''Југопетрол''-у ПО ''Ниш'' у Нишу као технички секретар. Пише родољубиву завичајну, љубавну и хаику поезију.

Радови су јој објављени широм Србије, у Црној Гори и Бугарској. ''Похвалу'' добила 2017. године на манифестацији ''Ћирилица огледало српске душе'' у Великом Поповцу и ''Повељу'' 2018. год. од ''Расковник''-а Смедерево, као и ''Грамоту'' из Казанлака у Бугарској. У листу ''Глас Васојевића'' из 2013. г. објављена је њена пјесма ''Васојевићи''. Члан је удружења писаца ''Чегар'' Ниш. Прва њена збирка пјесама ''Путеви и беспућа''бштампана је 2012 године, а друга ''Све што видјех срцем својим'' 2016. године.

Бавим се и сликањем. Члан је Удружења ликовних умјетника ''Луна'' Ниш и до сада је имала 16. заједничких селектираних изложби у Нишу и другим градовима Србије.

Учесник је међународне изложбе ''Жене сликари'' у Мајданпеку 2015., 2017. и 2018. године. Дична Васојевка која воли свој завичај.

 

Прилог припремио Горан Киковић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић