logo3

ЈОВАН МАРКУШ ''СИМБОЛИ ЦРНЕ ГОРЕ''

ЈОВАН МАРКУШ ''СИМБОЛИ ЦРНЕ ГОРЕ''

Да вас не би било ко обмањивао овако су изгледали државни симболи за вријеме суверене државе Краљевине Црне Горе -Застава и грб из 1915.г.

Чињеница је да постојећи симболи нијесу утемељени у не само у традицији православног народа у Црној Гори него представљају неуко и дрско фалсификовање симбола са којима су се наши преци поносили.
Код грба су бијелог орла из књажевине и краљевине Црне Горе једноставно офарбали у жуто, само да би се разликовао од сличног који постоји у грбу Србије. 
Умјесто државне заставе из времена књажевине и краљевине Црне Горе усвојили су војну или ратну заставу из тог времена( гдје су исто орла офарбали у жуто), као да је ратно стање или као да је војна хунта на власти. И ово је урађено само да би се разликовала од државне тробојке Србије, која има исти распоред боја као и државна застава из времена књажевине и краљевине Црне Горе.

Парламентарна већина не може да промијени историјске чињеница за које постоје материјални докази. Они могу да нацртају Мики Мауса на застави и Паја Патка у грбу и да то усвоје тренутном парламентарном већином у Скупштини ЦГ, али то не значи да су Мики Маус и Паја Патак били симболи у Књажевини и Краљевини Црној Гори.

Фотографија корисника Јован Маркуш


Јован Маркуш