logo3

ТИТО САРАЂИВАО СА НЕМЦИМА

ТИТО САРАЂИВАО СА НЕМЦИМА

-Они који су писали лажну х/историју,пишу и овакве лажи и фалсификате,а све на штету србскога на/рода-
-Прво, то су фалсификати.
-Друго, ђенерал Дража Михаиловић и његови официри преговарали су више пута са немцима (Дража два пута), али то су били преговори са непријатељем, којих има у сваком рату. Ти преговори нису били тајна, напротив. Дража се 11. новембра 1941. састао са немцима у с. Дивци код Ваљева, о чему су југословенска избегличка влада у Лондону и енглези били обавештени и пре и после састанка. Вест о преговорима пренео је и радио „Би-Би-Си“ 12. новембра, с похвалама Дражи за храбро држање пред моћним окупатором.
-Треће, комунисти намерно не праве разлику између четника генерала Драже Михаиловића и четника војводе Косте Пећанца. Пећанчеви четници су августа 1941. прихватили двоструку игру са Немцима. Али, у њихове јединице немци нису имали поверења, па су их расформирали до краја 1942. године.
С друге стране, комунисти крију сопствену сарадњу са немцима и усташама. Постоји низ извештаја немачке Групе „Бадер“, као и самог генерала Бадера Берлину, о сарадњи комуниста (2. пролетерска бригада) са усташком црном легијом, у борби против четника пролећа 1942. у Источној Босни. Изасланици вође комунистичких паравојних формација, ј. б. тита, пролећа 1943. године потписали су споразум са немцима о заједничкој борби против четника и енглеза, током очекиваног енглеског искрцавања на јадранску обалу. Тако нешто на четничкој страни једноставно није могло да се деси. Од почетка до краја четници су се борили против Сила осовине, што потврђује низ докумената.

Фотографија корисника Радош Краљевска Бања Ковиљача